a tésztájához
25 dkg zsír,
10 dkg porcukor,
3 egész tojás,
1 dkg só,
90 dkg liszt,
1 dkg szalalkáli,
másfél deci tejszín.
a töltelékhez
60 dkg vaj,
60 dkg porcukor,
másfél liter tej,
20 dkg liszt,
1 szál vaníliarúd,
tetejére vaníliás cukor, kókuszreszelék.
A zsírt, porcukrot, tojást, sót, lisztet, szalalkálit, tejszínt összegyúrjuk, majd a tésztát három részre osztjuk. Félórás pihentetés után három fél centis vastag lapot nyújtunk, és ezeket kisütjük (óvatosan bánjunk a lapokkal, mert törékenyek!).
A töltelékhez a vajat és a porcukort habosra keverjük, és félretesszük.
A tejet, lisztet a vaníliarudakkal krémmé főzzük, s amikor kihűlt, a habosra kavart vajjal összekeverjük.
A kisült lapokat ezzel a töltelékkel megtöltjük.
Töltés után hűtőszekrénybe téve, másnap kockára vágjuk, a tetejét vaníliás porcukorral és kókuszreszelékkel meghintjük.
A tojásokat válasszuk szét. A fehérjéket verjük kemény habbá, a sárgáját a cukorral keverjük nagyon habosra. A habosra kevert tojássárgájához adjuk hozzá a többi hozzávalót és k...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA sötét és a világos rész hozzávalóit külön-külön összedolgozzuk. Ezt követően a tésztát téglalap alakura nyújtjuk, a fehér krémet rákenjük és hosszában feltekerjük. Ebből a mennyi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz eperlében feloldjuk a cukrot, a piskótákat megmártjuk benne, majd sorban egy folpackkal kibélelt őzgerincformába rakosgatjuk. A joghurtot simára keverjük a porcukorral és a citr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLépés 1 A tészta hozzávalóit annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy ne essen szét, de lehessen sodorni. A gyúródeszkát megszórjuk kókuszreszelékkel, majd a tésztát kb. 1 cm vastagságúra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű