menu

Családireceptkönyv.hu

Darázsfészek


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


♥ tésztához:
40 dkg liszt
10 dkg Graham-liszt
3,5 dkg cukor
1 kávéskanál só
1 tojás
1 tojássárgája
4 dkg olvasztott vaj
2,5 dkg friss élesztő
2,5 dl langyos tej
♥a töltelékhez:
10 dkg darált dió
10 dkg porcukor
10 dkg vaj
♥ tetejére:
4 dkg vaj (ebből veszünk el a kenéshez is)
1 evőkanál cukor
1/2 dl habtejszín
2 dkg darált dió
1 csomag vaníliás cukor (10 g)

Elkészítés:


A tésztához az élesztőt kevés cukorral, 1 evőkanál liszttel és 1/2 dl tejjel simára keverjük, majd letakarva felfuttatjuk. A kétféle lisztet a többi cukorral és a sóval tálba tesszük, a közepében elkeverjük az egész tojást a tojássárgájával, majd a felfuttatott élesztőt, a vajat és a maradék tejet is hozzáadva lágy tésztává dagasztjuk. Letakarva, huzatmentes helyen 1 órát kelesztjük, majd finoman átgyúrjuk, és további 1/2 órán át pihentetjük. Közben a töltelékhez a puha vajat kikeverjük a cukorral és a dióval.
A megkelt tésztát lisztezett felületen 36 x 30 cm-es téglalappá nyújtjuk, megkenjük a diókrémmel, majd a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük. Éles késsel 3 cm vastag szeletekre vágjuk, az oldalukat körbekenjük olvasztott vajjal, és körkörösen elrendezzük az enyhén kivajazott sütőtálakban. A tetejüket megkenjük a maradék vajjal, és amíg a sütő 180 fokra felmelegszik, letakarva kelesztjük. A darázsfészket 20 percig sütjük. Ezután a tetejét meglocsoljuk a cukros tejszínnel, megszórjuk dióval, és 200 fokon sütjük további 15 percig. A sütőből kivéve, még forrón megszórjuk vaníliás cukorral. Langyosra hűlve kínáljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


♥ a süteményhez kiválóan illik az almás sodó

Darázsfészek

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Mazsolás túrókocka piskóta nélkül, fincsi és lágy sü
Mazsolás túrókocka piskóta nélkül, fincsi és lágy sü

A tojások fehérjéhez hozzáadjuk a cukrot és kemény habot verünk belőle. Hozzáadjuk a tojások sárgáját is. A túrót elkeverjük a liszttel és a mazsolával, hozzáadjuk a fél citrom lev...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Málnás - kókuszos szelet
Málnás - kókuszos szelet

A puha margarint keverjük ki a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd egyesével adjuk hozzá a tojássárgákat. Mindegyik hozzáadása után keverjük alaposan össze. A lisztet keverjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pudingos túrós csiga
Pudingos túrós csiga

1 dl langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Majd az összes hozzávalóval együtt tésztát dagasztunk. Én a kenyérsütő gépemmel végeztem ezt a műveletet. Ezután leta...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Gyümölcsös alagút - sütés nélkül
Gyümölcsös alagút - sütés nélkül

1. A megtisztított/megmosott epret (gyümölcsöt) villával széttörjük (vagy géppel is lehet, csak maradjanak benne kisebb darabok is). Majd összekeverjük az ízlés szerinti kristálycu...

Elkészítési idő: 30 perc+ hűtés
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk