menu

Családireceptkönyv.hu

Darázsfészek (Szilágyi Balázs receptje)


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


♥ TÉSZTA:
550 g liszt
2 tojás
2 tojássárgája
25 g friss élesztő (fél csomag) vagy 1 csomag (7 g) szárított
200 ml langyos tej
50 g cukor
1 csipet só
60 g olvasztott vaj
♥ TÖLTELÉK:
150 g darált dió
100 g porcukor
100 g olvasztott vaj
♥ LEÖNTÉS:
240 ml tejszín
70 g cukor

Elkészítés:


1. Futtasd fel a 2,5 dkg élesztőt fél dl (50ml) langyos tejben, 1 teáskanál cukorral és 1 evőkanál liszttel.
2. Keverd össze az 550 g lisztet, a 2 tojást és 2 extra tojássárgáját a felfuttatott élesztővel, a maradék 150 ml tejjel, a cukorral, sóval és 60 g olvasztott vajjal egy nagy tálban.
3. Dagaszd a tésztát legalább 10 percig, amíg egészen sima nem lesz. Puha, lágy tésztát kell kapnod, amiből könnyű egy nagy gombócot formázni és nem ragad a tálhoz.
4. Tedd enyhén lisztezett edénybe, szórj egy kis lisztet a tetejére és hagyd letakarva 1 órát kelni.
5. Közben melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és készítsd el a diós tölteléket. Ehhez egyszerűen keverd össze a 100 g porcukrot a 150 g darált dióval. A vajat még ne add hozzá!
6. Nyújtsd ki a tésztát enyhén lisztezett nyújtódeszkán vagy munkapulton, kb. fél - egy cm vastagra.
7. Locsold meg a kinyújtott tésztát a töltelékhez való 100 g olvasztott vajjal, és szórd rá a diós-cukros keveréket. Nagyjából egyenletesen oszlasd el.
8. Tekerd fel a tésztát, mint egy piskótatekercset, és vágd föl kb. 3 cm-es karikákra. kb. 16-18 db jöjjön ki belőle.
9. Enyhén vajazz ki egy 25x35 cm-es tepsit, és helyezd bele a tekercseket, ne túl szorosan (rengeteget fognak még nőni). Ez a méret tökéletes 16 db darázsfészekhez.
10. Takard le, és hagyd még 25 percig kelni, ilyenkor is sokat emelkedik.
11. Süsd 20 percig az előmelegített sütőben, nem lefedve.
12. Keverd össze a tejes "fürdőhöz" való 240 ml tejet és 70 g cukrot egy bögrében, és öntsd a félig kész darázsfészkekre.
13. Süsd még 5 percig, miután a cukros tejjel meglocsoltad.
14. Vedd ki a sütőből, és hagyd 15 percig pihenni, letakarva.

Darázsfészek (Szilágyi Balázs receptje)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Banános rolád
Banános rolád

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük. A hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjét. Sütő papírra tepsibe öntjük és megsütjük. Mé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Babi
Fakanalas süti
Fakanalas süti

A lisztet elvegyítjűk a sűtöpóral a sóval -A tojásokat a cukorral simára kavarjuk,hozzá adjuk a túrót és a citrom reszelt héját ősssze kavarjuk,bele keverjük a margarint és felvá...

Elkészítési idő: 20
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nyújtható fondant sőregitől
Nyújtható fondant sőregitől

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Darált keksz
Darált keksz

A hozzávalókat jó alaposan eldolgozzuk, összegyúrjuk, és ledaráljuk, ízlésünknek megfelelő méretűre vágjuk. Ha van rá időnk, pihentessük egy éjszakán át hűtőben az összegyúrt té...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk