400 g babapiskóta
3 kisebb narancs
3 kivi
500 ml tej
500 ml tejszín
1 ananász konzerv
200 g cukor
5 tojás sárga
2 púpozott evőkanál liszt
20 g zselatin
1 citrom, vagy vanília aroma
A zselatint másfél dl vízben beáztatjuk.
A tojás sárgákat, cukrot, lisztet, lassan adagolva hozzá a tejet összekeverjük, folyamatosan keverve megfőzzük,langyosra hűtjük, majd hozzákeverjük az aromát, a zselatint és kihűtjük.
A tejszínt felverjük kemény habnak, hozzákeverjük a tojásos masszát, alaposan kikeverjük.
A gyümölcsöket,narancsot,kivit,ananászt apróra megvágjuk.
A babapiskótákat az ananász lében meg mártogatjuk és egy 26 cm kerek formát, kibélelünk, majd rakunk egy adag krémet,
megszórjuk gyümölcsökkel, ezt addig folytatjuk, amíg a krém és gyümölcsök is elfogynak. Tetejét ízlés szerint díszítjük, legalább 5-6 órára, de legjobb, ha egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Az alaphoz A kekszet megdaráljuk (vagy már eleve daráltat veszünk).A vajat megolvasztjuk, és összekeverjük a darált keksszel. A kapcsos tortaforma aljába egyenletesen eloszlatjuk...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűDie Gelatine in Wasser nach Packungsanleitung einweichen. Die Quarkcreme mit Joghurt, Vanillezucker und Zitrone verrühren, Ananasstücke unterheben. Cremefine steif schlagen. Ge...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGyújtsuk be a sütőt 180 fokra (gázsütőnél 4-es fokozat) és vajazzuk, lisztezzük ki a tortaformát. 2. Válasszuk szét a tojásokat, a fehérjéhez adjunk csipet sót és verjük kemény ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű