10 dkg liszt
2 ek kakaópor
1 tk sütőpor
10 dkg nádcukor
só
10 dkg keserű csokoládé
1 dl olívaolaj
2 tojás
12 dkg sült céklapüré pink krém
25 dkg mascarpone (szoba hőmérsékletű)
12,5 dkg natúr krémsajt
5 dkg porcukor
1 lime héja
1 vaníliarúd
3 dkg céklapüré
A lisztet, a kakaóport, a sót, a sütőport és a felaprított csokoládét elkeverjük. Egy másik tálban összekeverjük a cukrot, a tojást, az olajat. Legvégül hozzáadjuk a céklapürét. A száraz és nedves anyagokat összekeverjük, de ne keverjük túl. A muffin formákat kiolajozzuk, tehetünk bele sütőpapírt is. A formába kanalazzuk a tésztát, de csak a kétharmadáig, mivel a sütőportól feljön a tészta. 180 fokon 30 percig sütjük.
Amíg sül a sütemény, elkészítjük a krémet: összekeverjük a krémsajtot, a mascarponét, a porcukrot, a reszelt lime héjat, a vaníliát, és a céklapürét. A masszát habzsákba töltjük és a hűtőbe tesszük pihenni. Csak akkor díszítjük a sütiket, amikor a tészta már teljesen kihűlt.
A tészta hozzávalóit egyszerűen összegyúrjuk, az élesztőt is csak elkeverjük, nem kell felfuttatni. A tésztát három részre osztjuk, és előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten (...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA szokásos kakaós-mézes lapom az alapja. Ehhez a tésztához a mézet, a vajat és a cukrot kevergetve megolvasztom. Nem kell felforralni, elég addig melegíteni, amíg elegyedik és a ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéhez adjuk a fele cukrot és a csipet sót, majd kemény habot verünk belőle. A sárgáját a megmaradt cukorral kikeverjük és összekeverjük a habbal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját kikeverem a porcukorral, a vízzel, s hozzáadom az átszitált lisztet, a sütőport, és a tojásfehérje keményre vert habját. Lazán belekeverem a reszelt csokit is, m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű