menu

Családireceptkönyv.hu

Eperbor sabayon


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 személyre
2 dl eperbor
4 tojás
8 ek cukor
1 ananász
1 gránátalma

Elkészítés:


A tojások sárgájához hozzáadjuk a cukrot és az eperbort, és egy elektromos keverővel habosra keverjük. Majd vízgőz fölött – fontos, hogy ne érjen bele az edény amiben a hab készül a vízbe – habverővel vagy a kézikeverővel felhabosítjuk a borhabot, ez legalább 8-10 percig tart. Poharak aljába néhány ananász darabot és gránátalma magokat teszünk, rákanalazzuk a sabayont, és azonnal kínáljuk.

Eperbor sabayon

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Csokilikör
Csokilikör

A tejszínt összeforraljuk 30 dkg cukorral. A kakaóport összekeverjük 10 dkg cukorral, majd a tejszínes anyagból keveset hozzáadunk, csomómentesre keverjük, majd ezt szép lassan öss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sült tea
Sült tea

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Narancsbólé
Narancsbólé

A bort fazékba öntjük, hozzáadjuk a cukor felét, a fahéjat, a citrom és két narancs reszelt héját, majd felforraljuk. A narancsokat meghámozzuk, hártyáitól megtisztítjuk, a húsát v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Bodzaszörp
Bodzaszörp

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk