♥ TÉSZTA:
37,5 dkg kelt tészta liszt
1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő
3 evőkanál cukor
2 dl tej
csipet só
1 tojás
1 citrom reszelt héja
5 dkg lágy vaj
♥ TÖLTELÉK:
3 dkg lágy vaj
3-4 evőkanál fahéj
15 dkg barna cukor
5 dkg mazsola
♥ KENÉS:
1 tojás
A töltelék hozzávalót összekeverjük.
Egy keverőtálban a száraz anyagokat összekeverjük, belereszeljük a citrom héjat, majd dagasztó spirállal hozzádolgozzuk a langyos tejet, a tojást és végül a lágy vajat, könnyű kelt tésztát készítünk. A tésztát kinyújtjuk téglalap alakúra és megkenjük a lágy vajjal, majd megszórjuk a töltelékkel. Feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, 30 -40 percet pihentetjük. Megkenjük a felvert tojással, 180 fokra előmelegített sütőben 20 -25 percet sütjük, szép pirosra.
Sütőrácson hagyjuk hűlni.
A tejből 1 dl-nyit mokkáskanál cukorral, pici sóval elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a 4 dkg cukorral, mélyedést készítünk, beleöntj...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt 2 dl tejben kis liszttel, kis cukorral felfuttatjuk. Mindent összekeverünk, liszt, felfuttatott élesztő, cukor, olaj, a maradék tej,habosra felvert tojásfehérje, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű. 1: Felfuttatom az élesztőt. 2. Liszt, só citrom és narancshéj, só elkeverve 3. Tejes élesztő + lisztes keverék + a 10 dkg cukor+tojások sárgája + az olvasztott, de nem meleg ma...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűA töltelékhez a vizet a cukorral felforraljuk, míg teljesen feloldódik, majd még két percig bugyogtatjuk. A többi hozzávalót egy tálba mérjük, leöntjük a forró vízzel, alaposan...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű