1 egész kacsamell
1 gerezd fokhagyma
2 ág friss kakukkfű
só, bors
A kacsamellet mossuk meg és töröljük szárazra. A fokhagymát pucoljuk meg és vágjuk apróra.
Ha egész mellet vettünk, vágjuk (közepén hosszában) ketté. Mindkét fél rész bőrét és zsírját vágjuk be éles késsel rombusz alakzatban. Ügyeljünk azonban arra, hogy a húsba ne vágjunk be! Ezután sózzuk és borsozzuk.
Tegyük a melleket egy megfelelő méretű serpenyőbe bőrös oldallal lefelé és kezdjük el sütni. 4-5 perc elteltével (ennyi idő alatt már bőven távozott zsír a mellből) adjuk hozzá a fokhagymát és a kakukkfüvet. Csökkentett hőmérsékleten süssük tovább 15-20 percig, amíg a bőre szép barnára sült. A sütés során keletkező felesleges zsiradékból kanállal szedjünk ki egy kis tálba (ezt más recepthez felhasználhatjuk).
Ha letelt az idő, fordítsuk meg a melleket és süssük a másik (húsos) oldalon is további 3 percig. Ezután vegyük le a tűzről és hagyjuk még 5 percig pihenni a serpenyőben.
Ha nincs hámozott mandulánk: a mandulát 1-2 percre forró vízbe rakjuk, majd a mandula gömbölyűbb végét finoman megnyomva egyszerűen lehúzzuk a héját. A mandulákat sütőlemezre rakj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: 3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal 10 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A felkockázott húst, sajtot a masszába keverjük. Az őzgerin...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA zöldségeket és a gyümölcsöket megpucoljuk és nagyobb darabokra vágjuk. A narancsot gerezdekre vagy karikára a héjával együtt! A kacsa húsát megmossuk, és a nagyobb zsírdarabokat...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: NehézAprítsuk fel hagymát,majd a felaprított hagymát és kevés zsíron pároljuk meg, egy csipetnyi sóval. Ameddig a hagyma párolódik, készítsük elő a halakat. A megpárolódott hagymára rak...
Elkészítési idő: 3 h Nehézség: Közepes