50 dkg finomliszt
20 g friss élesztő v. 1 cs. por élesztő
2.5 dl tej
3 evőkanál cukor
50 g olvasztott vaj v. 1 ek. olaj
1 citrom lereszelt héja
1 vaníliás cukor
2 tojás sárgája
1 mokkás kanál só (5 g)
1 egész tojás felverve, lekenni a tetejét
A lisztet mélyebb tálba szitáljuk, belemorzsoljuk az élesztőt, ráöntünk egy dl langyos cukros tejet és hagyjuk felfutni, körülbelül 10 perc. Miután az élesztő felfutott, a többi hozzávalóval alaposan kidagasztjuk, amíg sima, rugalmas tésztát kapunk. Letakarva kétszeresére kelesztjük. (Kb. 45 perc) Ha megkelt, kitesszük enyhén lisztezett munkalapra, finoman átgyúrjuk, majd nyolc részre vágjuk. Egyenként kisodorjuk, majd összefonjuk. Ezután tepsire helyezzük, lekenjük felvert tojással, hagyjuk a tepsiben kelni, amíg láthatóan megnövekedik, ekkor újra lekenjük tojással és 180°-ra előmelegített sütőben, légkeverésen, szép arany barnára, megsütjük. KB 20 perc, de függ a sütőtől.
A tejet meglangyosítom, teszek bele egy kanál cukrot és belemorzsolom az élesztőt. Egy kelesztőtálba szitálom a lisztet, hozzáadom a cukrot, tojást, csipet sót, olvasztott, de nem...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vaj kivételével mndent összedolgozunk. Amikor szépen összeállt a tészta 5 dkg olvasztott vajat csorgattam bele, szép lassan. A közepesen kemény tésztát 45 percig hagytam kelni,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNačin pripreme Sve sastojke dobro umutiti. Za svaki rolat potrebno je po 4 kore. Kore ređati na sledeći način: prva kora - fil - druga kora - fil - treća kora - fil - četvrta ko...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűLangyos , cukros tejbe belemorzsolod az élesztőt, hagyod, hogy felhabosodjon. A lisztet összekevered a sóval, sütőporral, vaníliás cukorral, beleütöd a két tojássárgáját, a felfuto...
Elkészítési idő: 2 ó Nehézség: Könnyű