50 dkg finomliszt
20 g friss élesztő
2.5 dl tej
3 evőkanál cukor
50 g olvasztott vaj
1 citrom lereszelt héja
1 vaníliás cukor
2 tojás sárgája
Egy mokkás kanál só (5 g)
1 egész tojás felverve, lekenni a tetejét.
A lisztet tálba szitáljuk, belemorzsoljuk az élesztőt, ráöntünk 1 dl langyos cukros tejet és hagyjuk felfutni, körülbelül 10 perc.
Miután az élesztő felfutott, a többi hozzávalóval alaposan kidagasztjuk, amíg sima, rugalmas tésztát kapunk. Letakarva kétszeresére kelesztjük. Kelés idő lejártával kitesszük enyhén lisztezett munkalapra, finoman átgyúrjuk, majd 5 egyenlő részre vágjuk. Egyenként kisodorjuk, majd összefonjuk.
Ezután tepsire helyezzük, lekenjük felvert tojással, hagyjuk a tepsiben kelni, amíg láthatóan megnövekedik, ekkor újra lekenjük
tojással és 180 fokra előmelegített sütőben szép arany barnára, megsütjük. 20- 25 perc alatt megsül
1. A hozzávalókat jól összedolgozzuk, dagasszuk. (Én ezt kenyérsütőgépben csináltam.) 2. A tésztát kétfelé vesszük. Egyik felébe rakjuk a mazsolát, másik felébe a kakaót a tejjel....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1Az élesztőt a langyos tejnek kb egyharmad részével, csipet cukorral felfuttatjuk, majd beletesszük az összetevőket a kenyérsütő tartályába az összes hozzávalót a felfuttatott éles...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt belemostam a tejbe. Kalácstésztát dagasztottam, úgy tűnt, nehezen veszi fel az olajat, amit apránként adagoltan, de gyönyörűen összeállt a hólyagos tészta. Konyhakendőv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kuglóf formát kend ki vékonyan kókuszzsírral, és lisztezd körbe rizsliszttel. A sütőt melegítsd elő 160 fokra. Az almát hámozd meg, vágd kockákra és párold meg az 50 ml vízben....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű