40 dkg finomliszt
20 dkg rétesliszt
2 kk. só
0.5 kocka friss élesztő
1 kávéskanál cukor
1 dl olaj
1.5 dl tej
1.5 dl víz
Kenyérsütőgépben megkelesztjük a tésztát. Kicsit átgyúrjuk, majd 12 db. egyenlő részre vágjuk.
Egyesével kinyújtjuk ovális lapokká, kb. 3 mm vastagra és a rövidebb oldaláról feltekerjük. Letakarjuk őket a lisztezett deszkán és 45 percig kelesztjük.
Egy 4 literes lábasban vizet forralunk, a 4 liter vízhez 1 kk. cukrot teszünk. A cukortól lesz szép, barna a kifli.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Amikor a víz majdnem forr, akkor egyesével beletesszük a kifliket.
Nem süllyed le, hanem a víz tetején úszik, ezért a lapáttal kicsit lenyomjuk a víz alá, kb. 6 másodpercre. Utána kivesszük és rögtön sütőpapíros tepsire tesszük.
200°-on 25 percig sütjük.
Érdemes figyelni a sütésnél, mert gyorsan megpirul.
1) A 20 dkg lisztet elkevertem a cukorral, hozzáadtam a langyos tejet és belemorzsoltam az élesztőt. Összekevertem és hagytam duplájára kelni (~1 óra). 2) A következőkben dagasz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a liszteket, a sót és az eritritet összekeverjük egy dagasztótálban, a tejben pedig elmorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk 4-5 percet állni. Az élesztős tejet beleöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat vegyítsük el, adjuk hozzá a tojásfehérjét (nem kell felverni), picit keverjük össze. A forralt vízben keverjük el a citromlevet, öntsük hozzá, keverjük, amíg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű