400 g krumpli
100 g hagyma
90 g tojás
40 g petrezselyem
0,5 g só
1 g bors
Hámozzuk meg a krumplit és reszeljük le, mossuk meg és aprítsuk fel a petrezselymet, vágjuk fel nagyon apróra a hagymát.
A krumplit, hagymát, petrezselymet keverjük össze a tojással. Sózzuk és bőségesen borsozzuk, majd alaposan keverjük össze.
Egy kevés olajat forrósítsunk, majd helyezzünk a forró olajba kb 1 evőkanálnyi masszát, amit lepény formára lapítunk. Süssük kb. 3 percig, majd fordítsuk át a másik oldalára 2 percre.
Konyhai törlőre szedve hagyjuk eltávozni a felesleges olajat.
Melegen tálaljuk, salátát kínáljunk hozzá.
Természetes antibiotikum C-vitaminnal és vassal A sarkantyúka minden föld feletti része ehető. Levelei májustól egészen őszig szedhetőek és megmosva egyszerűen szendvicsre va...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit héjában megfőzzük, ha kézmelegre hűlt, akkor meghámozzuk és krumplinyomón átnyomjuk. Ha már éppen csak langyos, akkor hozzáadjuk a lisztet, a vízben feloldott instant él...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csicseriborsót leszűrjük, folyó víz alatt leöblítjük, és szűrőben hagyjuk alaposan lecsöpögni, majd sütőpapírral fedett tepsire öntjük. Mehintjük a fűszerekkel, meglocsoljuk az o...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű