1 kg füge
450 g cukor
100 g csokoládé legalább 70°%-os kakaó tartalommal
Megtisztítjuk a fügét, feldaraboljuk és a főzőedénybe helyezzük.
A cukrot lemérjük és a fügére szórva néhány órát állni hagyjuk.
Főzzük forrásig, majd állandó keverés közben még 10 percig.
Az idő leteltével a feldarabolt csokoládét a forró lekvárba dobjuk, jól elkeverjük,majd a lekvárt üvegekbe merjük.
Az üvegeket jól lezárjuk és fejre állítjuk néhány percre.
A tököket alaposan megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk. Kisebb darabokra vágjuk, majd egy tepsiben megsütjük. Sülés után szépen leszedjük a héját, majd egy edényben krumplinyomóval...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEléggé macerás az elkészítése mert sok dologra oda kell figyelni, de az eredmény megéri mert nagyon finom lekvárt kapunk. A mennyiségekre is oda kell figyelni, nehogy sokat készít...
Elkészítési idő: 1óra 30perc Nehézség: Nehézőzés előtti este: a kimagozott szilvát egy lábasba tesszük, ráöntjük a cukrot, amitől az másnap reggelre egy kis levet enged. Reggel: rúdmixerrel jól összedolgozzuk, majd a fahéjj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kimagozott szilvát összekeverem a cukorral és az ecettel. Magas falú tepsibe teszem és 120-150 fokon addig sütöm, amíg a szilvákat feketének látom és összepöndörödött a héja....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű