menu

Családireceptkönyv.hu

Fülemüle fészke (Bülbül Yuvasi)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


♥ töltelékhez:
200 g dió (vagy 100-100 g dió és pisztácia keveréke)
1-2 ek cukor
1-2 ek fahéj
♥ tésztához:
10-14 réteslap
10 dkg olvasztott vaj
♥ sziruphoz:
3 dl víz
25 dkg cukor
1/2 citrom leve
♥ Díszítés: kevés pisztácia

Elkészítés:


Először készítsük el a szirupot: lassan melegítsük fel a vizet a cukorral elkeverve, amíg forrni nem kezd. Forráskor csavarjuk bele a citrom levét és forraljuk még 10 percig, majd tegyük félre hűlni.
Ezután tegyünk egy réteslapot egy tiszta felületre, pl. konyharuhára, és kenjük meg olvasztott vajjal. Tegyünk rá még egy réteslapot, és azt is kenjük át, de már csak vékonyan. Szórjunk a téglalap alakú réteslap hosszabb oldala mentén egy csíkban a diós-pisztáciás töltelékből, és szorosan csavarjuk fel. Attól függően, hogy milyen méretű "fészkeket" akarunk, vágjuk 2-3 részre a felcsavart rétescsíkot. A felvágott darabokat egyesével hajlítsuk fészek formájúra, nyomkodjuk, dolgozzuk össze a végeket, hogy erősen hozzásimuljanak egymáshoz, különben szétnyílik majd sütés közben a forma. Finoman átkenhetjük ezeket is olvasztott vajjal. Nem baj, ha kicsit kinyílnak és kibukkan a töltelék, nem fog kifolyni. Helyezzük a sütiket kivajazott (olajozott) tepsibe, jó közel egymáshoz - 175 °C-on süssük őket 15-20 percig, vagy amíg szép aranybarnára nem sülnek. Sütés után 10 percig hűlni hagyjuk, majd a sziruppal jó bőségesen meglocsoljuk. 1-2 óráig nem árt, ha állnak, így a szirup jól beszívódik a tésztába.

Fülemüle fészke (Bülbül Yuvasi)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Maracuja mousse
Maracuja mousse

A gyümölcsök kikapart magjait és levét simára keverjük a kókusztejszínnel, a kókuszzsírral, a vaníliával, az eritrittel és a mézzel. (Az édesítés elég egyéni, lehet glicinnel is éd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csíkos ricotta szelet
Csíkos ricotta szelet

A tésztához összevegyítjük a lisztet a cukorral és a sóval, elmorzsoljuk benne a vajat, majd a krémsajtot hozzáadva összegyúrjuk. A tésztát 2/3-ad -1/3-ad részre osztjuk. A nagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tímea
Csoda szelet
Csoda szelet

A tészta hozzávalóit összekeverjük és egy tálcán vagy kb. 20*30 cm-es tepsiben egyenletesen eloszlatjuk. A túrót egy villával áttörjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kókusztekercs
Kókusztekercs

Keverd össze a vajat, az édesítőt és a kókuszreszeléket. A kókusztejből csak annyit tegyél bele, hogy a tészta jól összeálljon. A kapott masszát vedd ketté, és az egyik részébe t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk