menu

Családireceptkönyv.hu

Füstölt sajttal töltött rántott csirkemell,


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 db nagyobb csirkemell filé
20 dkg füstölt karaván sajt
2 gerezd fokhagyma
2 teáskanál margarin
1 mokkáskanál szárított petrezselyem zöld
3 db tojás
liszt
zsemlemorzsa
kicsi tej
ízlés szerint só
1,5 bögre rizs
A sütéshez:
étolaj

Elkészítés:


Kettévágom a csirkemellet és mindkét feléből 5-5 szeletet csinálok.
Kiklopfolom vékonyra, enyhén sózom, mivel a sajt sós.
Lereszelem a sajtot, beleteszem a margarint, a petrezselymet, a szintén lereszelt foghagymát és összegyúrom.
Tíz gombócot csinálok belőle, hogy minden húsba jusson. A szelet egyik felére rakom, kicsit ellapítom és ráhajtom a hús másik felét, hogy takarja. Két evőkanál lisztet kikeverem a tojásokkal és kicsi tejjel, úgy, hogy egy sűrűbb masszát kapjak. Bepanírozom és bő olajban, közepes lángon megsütöm. Nem szabad egyszerre sokat beletenni az olajba, általában csak 3 darabot teszek bele.
A rizst ráteszem egy kis olajra és állandó keverés mellett fehéredésig pirítom. Közben a mikróba beteszem a vizet forrni. A jó rizs titka, hogy a víz és a rizs is forró legyen és a víz pont a kétszerese legyen a rizsnek. A mai napig ezt mindig mérem. Mikor fehér a rizs ráöntöm, a forró vizet. Vigyázva, mert ilyenkor felcsap a gőz. Kicsi lángon, néha óvatosan megkeverve, fedő alatt főzzük. Amikor már nem látszik a víz a tetején, lezárom és a fedő alatt felszívja az összes vizet, puha pergős és nem ragacsos lesz. Kis sót és ízvarázst szoktam beletenni.

Füstölt sajttal töltött rántott csirkemell,

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Majonézes csirkés tészta
Majonézes csirkés tészta

Tégy fel egy nagy fazékban vizet forrni. Amikor elkezd lobogni, dobd hozzá a sót, a tésztát, majd közepes lángon főzd félpuhára körülbelül hét perc alatt. Ha kész, szűrd le, és cse...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemellsonka
Csirkemellsonka

A csirkemelleket megmosom és letörölgetem. Majd egy műanyag edénybe, amibe beleférnek a pácolni való mellek is, először mézet, sót, borsot, babérlevelet, fokhagymát és fűszereket t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Erika
Rakott csirke juhtúróval
Rakott csirke juhtúróval

A csuszatésztát forró, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, lehűtjük, majd 1 kanál olajban átforgatjuk. Ezután félretesszük. Közben felszeleteljük a füstölt szalonnát. A juhtúrót és a t...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Pulykarolád gazdagon
Pulykarolád gazdagon

A pulykamellszeleteket kissé kiveregetjük, és sóval, fehér borssal mindkét oldalukat enyhén megszórjuk. Tetejükre egy-egy szelet sajtot és sonkát fektetünk. A banánokat meghámozz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk