50 dkg gomba
1 kis vöröshagyma
2 dl tejszín
só
őrölt fehérbors
2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
1 evőkanál apróra vágott rozmaring
1 teáskanál apróra vágott zsályalevél
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál hideg vaj
a gombóchoz:
50 dkg áttört, főtt krumpli
20 dkg liszt
2 tojás
1/2 dl víz
2 dkg élesztő
1 kávéskanál cukor
3 kávéskanál só
csipetnyi reszelt szerecsendió
a sütéshez: olaj
A gombóchoz az élesztőt a vízbe morzsoljuk, beleszórjuk a cukrot, aztán megvárjuk, hogy az élesztő felfusson. A krumplihoz adjuk
a lisztet, a felfuttatott élesztőt, a tojást és a fűszereket. A tésztát egy óra hosszat meleg helyen kelesztjük.
A gombához 1 evőkanál olajban üvegesre sütjük a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt gombát, sózzuk, borsozzuk. Addig főzzük, amíg a gomba leve el nem párolog. Ekkor megszórjuk a friss fűszerekkel, felöntjük a tejszínnel, és addig főzzük, míg a mártás be nem sűrűsödik. Levesszük a tűzről, és belekeverjük a vajat.
A megkelt tésztából vizes kézzel nagy diónyi gombócokat formázunk. Bő, forró olajban aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük őket. A megsült gombócokat a fűszeres gombával tálaljuk.
1. A kétféle tejet, a kókuszreszeléket és a kakóport mérjük egy edénybe és keverjük össze. 2. Elég ha éppen csak felforr, azonnal húzzuk is le a tűzhelyről. Tegyük félre és hagyju...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymákat apróra, a paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk. A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a fokhagymát, a paprikákat és para...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit kockákra vágjuk, az újhagymát és a fokhagymát felaprítjuk. Egy serpenyőben olajat melegítünk és belerakjuk a hagymát, fokhagymát és cukkinit. Sózzuk, borsozzuk és...
Elkészítési idő: 25perc Nehézség: KönnyűMár biztosan találkozott túlságosan nagy káposztafejjel, és elég nehezen ment az egyes káposztalevelek lefejtése, vagy éppen nehezen fért bele az edénybe, és feleslegesen sok időt...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű