menu

Családireceptkönyv.hu

Genovai töltött süti ♥ Maria Grammatico


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


♥ TÉSZTA:
250 g liszt
10 dkg vaj
2 tojássárga
3 ek hideg víz
♥ KRÉM:
250 ml tej
20 g keményítő
1 tojássárga
75 g cukor
1/2 citrom reszelt héja
1/2 citrom leve
1 cs. vaníliás cukor
csipet só

Elkészítés:


a lisztet a tálba szitáljuk majd hozzáadjuk a hideg vajat, és elmorzsoljuk a lisztben. Beletesszük a tojássárgát és a hideg vizet, gyorsan összegyúrjuk, cipóvá formáljuk, folpackba csomagoljuk és 1/2 órára a frigóba tesszük.
♥ Közben készül a krém: a tej felében elkeverjük a keményítőt, majd a többit is hozzákeverjük és beleadjuk az összes többi hozzávalót.
Lassú tűzön állandó keverés közben melegíteni kezdjük, és puding sűrűségűvé főzzük a krémet. Kihűtjük.
A hideg krémet nyomózsákba töltjük, és kivesszük a tésztát a hűtőből. Kb 6 cm-es dhurkákat formálunk belőle, majd mindegyiket hosszú oválisra nyújtjuk és minden tészta egyik felére egy kis halmot nyomunk a habzsákkal. Ha elkészültünk a kinyomással, a tészta másik felét ráhajtjuk a krémre, körbenyomkodjuk a krém körül, majd megfelelő méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Villával körbe nyomkodjuk a széleit, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. A leeső széleket újra gyúrjuk, töltjük és formázzuk.
Előmelegített sütőben 170°on 10-15 perc alatt megsütjük, hagyjuk kihűlni , porcukorral meghintve tálaljuk.

Genovai töltött süti ♥ Maria Grammatico

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szilveszteri sajttal töltött krumpli
Szilveszteri sajttal töltött krumpli

A szilveszteri étel elkészítéséhez a sütőt melegítsd elő 200 fokra. Sütőpapírral bélelj ki egy nagyobb tepsit. A krumplit alaposan mosd meg. Egészen vékonyan vagdosd be úgy, hogy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tekercs torta
Tekercs torta

Piskóta elkészítése: A tojás sárgáit habosra keverem a cukorral, belekeverem a vizet, sót és fokozatosan adagolva hozzákeverem a lisztet is. Ekkor felverem a tojásfehérjéket is, é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Püspökkenyér hagyományosan
Püspökkenyér hagyományosan

A lisztet szitáld át és jól keverd el benne a sütőport. A tojások fehérjéből verj habot. A cukrot keverd ki a tojások sárgájával, add hozzá a vanilincukrot, majd dolgozd bele a lis...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karácsonyi narancsos kacsasült
Karácsonyi narancsos kacsasült

A kacsamelleket és combokat alaposan megtisztítjuk, bőrét bevagdossuk, majd sózzuk, borsozzuk, és fél órát állni hagyjuk. Ezután egy serpenyőben, kevés olajon mindkét oldalukat áts...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk