50 dkg gesztenye,
1,5 dl húsleves (leveskockából is készülhet),
5 dkg vaj,
1 dl tejszín,
szerecsendió,
só.
A gesztenyét megtisztítjuk, a húslevesben puhára főzzük, majd áttörjük. Vajjal, tejszínnel simára keverjük, kevés húslével hígítjuk. Csipetnyi reszelt szerecsendióval és sóval ízesítjük. Párolt vadhúsok, vadszárnyasok mellé tálaljuk.
1 A tojássárgákhoz egy habverővel keverjük hozzá a sót, cukrot, és a mustárt. 2 Vékony sugárban, folyamatos keverés mellett keverjük hozzá az olajat is. Jó minőségű olajat haszn...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKimérjük a hozzávalókat. A tejfölt összekeverjük a citromlével, majd hozzárakjuk a mustárt. Ezt 10 percre hűtőbe tesszük. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és jó alaposan...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűForrázzuk le magokat annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje. Hagyjuk állni 15 percig. Ekkor öntsük rá a tejszínt, ízesítsük sóval, citrommal, és egy botmixerrel pépesítsük. Ha szü...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Nehéz