menu

Családireceptkönyv.hu

Gesztenyemártás


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg gesztenye,
1,5 dl húsleves (leveskockából is készülhet),
5 dkg vaj,
1 dl tejszín,
szerecsendió,
só.

Elkészítés:


A gesztenyét megtisztítjuk, a húslevesben puhára főzzük, majd áttörjük. Vajjal, tejszínnel simára keverjük, kevés húslével hígítjuk. Csipetnyi reszelt szerecsendióval és sóval ízesítjük. Párolt vadhúsok, vadszárnyasok mellé tálaljuk.

Gesztenyemártás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Alma-körte mártás
Alma-körte mártás

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Majonéz
Majonéz

1 A tojássárgákhoz egy habverővel keverjük hozzá a sót, cukrot, és a mustárt. 2 Vékony sugárban, folyamatos keverés mellett keverjük hozzá az olajat is. Jó minőségű olajat haszn...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejfölös mustáros szósz
Avatar Borbély László Kedvelnék Avatar Semenei Angelika Kedvelnék Avatar Borbély Bettike Kedvelnék
Tejfölös mustáros szósz

Kimérjük a hozzávalókat. A tejfölt összekeverjük a citromlével, majd hozzárakjuk a mustárt. Ezt 10 percre hűtőbe tesszük. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és jó alaposan...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ági
Napraforgó veganéz
Napraforgó veganéz

Forrázzuk le magokat annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje. Hagyjuk állni 15 percig. Ekkor öntsük rá a tejszínt, ízesítsük sóval, citrommal, és egy botmixerrel pépesítsük. Ha szü...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk