menu

Családireceptkönyv.hu

Gulyásleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg marhalábszár
50 dkg tisztított burgonya
30 dkg vegyes leveszöldség (1010 dkg sárgarépa, petrezselyemgyökér, zellergumó)
1 nagy fej vöröshagyma
2 zöldpaprika cseresznyepaprika-krémet,
de 1 paradicsom (mirelit lecsóalap is ne többet 1 mk.-nál) lehet)
1 csapott ek. só
3 ek. olaj
1 gerezd fokhagyma
1 csapott ek. piros fűszerpaprika
(aki a csípőset szereti, tegyen bele csípős paprikát)
1 késhegynyi tört köménymag

Elkészítés:


A húst megmosom, leszárítom, és 2-3 cm-es egyforma kockákra vágom. A megtisztított burgonyát ugyancsak kockákra, a zöldséget pedig vékony karikákra metélem. A megmosott, kicsumázott zöldpaprikát felkarikázom, a paradicsomot vékony gerezdekre aprítom. A felhevített olajon üvegesre fonnyasztom a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát, majd a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát. Azonnal ráöntök 2 evőkanál vizet. A tűzre visszatéve rádobom a húskockákat, és állandó keverés közben fehéredésig pirítom. 1.5 l vízzel felengedve félpuhára főzöm, ezután beleteszem a zöldségeket és a burgonyát. Megsózom, megfűszerezem, és ugyancsak fedő alatt puhára főzöm valamennyi belevalót. Az utolsó pillanatban teszem bele a zöldpaprikát és a paradicsomot, mert ezekkel csak 1-2 percig forralom az ételt. A csípőspaprika-krémet az étel elkészülte pillanatában keverem hozzá, de ha csak egy valaki van a családban, aki nem kedveli, nem teszem bele, hanem csak a tányérokba rakok egy-egy késhegynyit azoknak, akik szeretik.
A tűzforró levest rámerve, a csípős ízt az étel átveszi.

Gulyásleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
Hamis gulyásleves
Hamis gulyásleves

A szalonnát az olajban kisütjük, megfonnyasztjuk benne a vöröshagymát, majd a fokhagymát. Köménnyel fűszerezzük, a tűzről lehúzva meghintjük pirospaprikával, azonnal felöntjük kb....

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Soto Madura (indonéz csirkeleves)
Soto Madura (indonéz csirkeleves)

A csirkét darabokra vágjuk. A hagymaféléket, a zöldségeket meg a zellert felszeleteljük, és a csirkével együtt egy nagyobb fazékba tesszük. Felöntjük vízzel, sóval, őrölt borssal í...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Frankfurti leves
Frankfurti leves

A káposztát és a burgonyát kockákra, a vöröshagymát, fokhagymát apróra vágjuk, a virslit felkarikázzuk. A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, majd rátesszük a fokhagymát, ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Burgonyagombóc-leves
Burgonyagombóc-leves

A sertéslapockát kockákra vágjuk. A finomra vágott hagymát zsíron üvegesre pirítjuk. Megszórjuk őrölt pirospaprikával, hozzáadjuk a húst, a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk