Szemályenként:
2-3 tojás
2-3 vékony szelet jó minőségű, füstölt sonka
1/2 tk. olaj vagy zsír
Só
Személyenként 2-3 tojást, és 2-3 szelet (3-6 dkg) füstölt sonkát számolj.
Egy tapadásmentes serpenyőt forrósíts fel, olvaszd fel benne a zsiradékot vagy öntsd bele az olajat.
Vedd vissza a lángot közepesre, tedd bele a sonkaszeleteket, és kb. 1-1,5 perc alatt közepesen pirítsd meg az egyik oldalukat.
Fordítsd meg a sonkát, üsd a tojásokat a sonkaszeletekre, vagy éppen a szeletek közé, ha jobban átsütve szereted. Vigyázz, hogy a sárgája egészben maradjon. Ízlés szerint sózd meg a fehérjét (ha a sárgáját sózod, akkor sütés után foltos lesz), és szükség esetén egy spatulával vagy a serpenyő enyhe mozgatásával hagyd, hogy a fehérje a serpenyő teljes felületén elterüljön.
Közepes lángon süsd kb. 2 percig, amíg a fehérje megszilárdul.
Ha nem szereted a folyós sárgáját, akkor egyrészt lefedheted sütés közben, vagy kb. 1 percre megfordíthatod az egészet, hogy a teteje is átsüljön.
Azonnal, még melegen tálald. Ízlés szerint borssal vagy pirospaprikával is megszórhatod, ha fűszeresebben szereted.
Halsütésnél egy kis pirospaprika.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt nem kell megfuttatni, elég, ha belemorzsolod a lisztbe! Hozzávalókat összegyúrod, beleteszed egy nagy tálba. Kb. a duplájára meg fog nőni; folpack-kal fedd le, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kókuszréteg hozzávalóit alaposan összedolgozzuk és a masszát egy kókuszzsírral kikent kis méretű tepsibe simítjuk. Alaposan elegyengetjük, erre tesszük a gyümölcs réteget....
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA tojássárgából, mustárból és olajból majonézt kavarunk. A majonézhez hozzáadjuk a tehéntúrót, a tört fokhagymát, és ízlés szerint ízesítjük az ételízesítővel, majd jól összekavarj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű