2 tojás
1 ek mustár
1 ek. keményítő
1 kk só
1 kk. kedvenc fűszerkeverékünk (borsos, fokhagymás, fűszerpaprikás, grill…)
A pác hozzávalóit egy tálba tesszük, alaposan elkeverjük és beletesszük a húst. A húst legalább egy éjszakán át pácoljuk. A hús a pácban a hűtőszekrényben akár több napot is kibír, így akár másnap, vagy harmadnap is használható isteni ebédnek vagy vacsorának.
A pácolt húst elég, ha egy forró serpenyőre tesszük, egy kis olajon minden oldalát megsütjük, sütés közben egy kis szezámmaggal megszórjuk.
1. A darabos/szemes hozzávalókat egy kávédarálóba teszem. Ezek: a szerecsendió néhány nagyobb darabra törve, a kardamom (hüvely nélkül, csak a magok), a szegfűszeg, a szegfűbors (a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézMinden hozzávalót összekeverünk és hagyjuk összeérni legalább egy órát
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA foghagymát megtisztítjuk , foghagymaprésbe tesszük és átpréseljük . A majorannát hideg vízzel leöblítjük és leszárítjuk.. A leveleket letépjük és felaprítjuk. A foghagymát a...
Elkészítési idő: 1 ora 35 perc Nehézség: KönnyűEgy kis, jól zárható tálba kanalazzuk a fűszereket, és alaposan összekeverjük. Én száraz pácként használom.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű