menu

Családireceptkönyv.hu

Húsvéti sonka aszpikban


Írta:

Elk. idő: 180 perc
Adag: 8 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


♥ SÁRGARÉPA
160 g sárgarépa
1 nagy csipet só
1 nagy csipet kristálycukor
víz
♥ ZSELATIN OLDAT
800 ml alaplé - csirke
40 g zselatinpor
♥ RÉTEGEZÉS:
330 g főtt sonka
5 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
120 g csemegeuborka

Elkészítés:


A zselatinport elkeverjük a csirke alapléből (amit vízből, só+bors, és leveskockából is összeüthetünk), majd 10 percig hagyjuk állni.
Ezután a keveréket felmelegítjük kb. 80 C-ra. Nem fontos s hőfok igazán, a lényeg hogy ne forraljuk fel, és annyira meleg legyen, hogy a zselatin szépen fel tudjon oldódni benne.
Egy kb. 23x8 cm-es gyümölcskenyér formát kifóliázunk folpackkal, és 0,5 cm vastagon beleöntjük a zselatinos alaplevet. Ezután a formát a hűtőbe tesszük, hogy szépen megkössön benne az alaplé.
Ezután a répát 0,5x0,5 cm-es darabokra kockázzuk, és enyhén sós-cukros vízben puhára főzzük kb. 10-15 perc alatt.
A tojásokat is feltesszük főni. Kb. 10-15 perc alatt keményre főnek. Kihűtjük őket, és leszedjük a héjukat.
Az így kapott tojások végeit levágjuk, hogy majd a formában passzoljanak egymáshoz.
Szépen felkockázzuk a csemegeuborkát is.
Hasonlóan 0,5x0,5 cm-es kockákra vágjuk a sonkát is.
Ekkor kivesszük a hűtőből a formát, amiben már fél centi vastagon megkötött az aszpik. Majd rárétegezzük a sonkát, uborkát, répát. Mindegyiket több rétegben. Az első réteg után rögtön a tojásokat is beletesszük, hogy kb. a forma közepére kerüljenek majd.
A maradék zselatinos alaplével feltöltjük a formát teljesen. A sarkukkal kilógó kockákat szépen elrendezzük, hogy ne lógjanak ki nagyon. Ezután hűtőbe tesszük a formát.
1-2 óra hűtés után kiborítjuk az aszpikot a formából, lehúzzuk róla a fóliát, és már szeletelhetjük is egy nagyon éles, sima pengéjű késsel.
Ezzel el is készült a húsvéti sonka aszpikban

Húsvéti sonka aszpikban

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Hamis mézes puszedli
Hamis mézes puszedli

A hozzávalókat összegyúrjuk és puszedli formákat készítünk. 175 fokon sütjük...lehet látni és érezni is amikor elkészült ❤️

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karácsonyi Feketeerdő torta ?Hervé Palmieri
Karácsonyi Feketeerdő torta ?Hervé Palmieri

A habtejszínt tegyük a frigóba, a felveréshez használt üstöt szintén. A tojásokat törjük fel és válasszuk szét a fehérjét és sárgáját. A cukrot a tojássárgával és a vaníliás cuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Baconos – tojásos fasírt muffin
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Baconos – tojásos fasírt muffin

A szokásos módon elkészítjük a fasírt masszát. A darált húshoz adjuk a vízbe vagy tejbe kissé megáztatott, és jól kinyomkodott zsemléket. Az apróra vágott vöröshagymát megdinszt...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sörben sült malac szilveszterre
Sörben sült malac szilveszterre

A húst felszeleteljük, a bőrős részét bevagdossuk, a húsos részét besózzuk. A felkockázott bőr közé fokhagymát és egy kis füstölt szalonnát dugdostunk, majd egy sütőtálba tesszük....

Elkészítési idő: 1 h
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk