50 dkg tarja
2 gerezd fokhagyma
2 nagy fej hagyma
1 kg burgonya
bors
liszt
mustár
só
olaj
A tarját szeleteljük fel és klopfoljuk ki. Sózzuk, borsozzuk meg, majd dörzsöljük be összezúzott fokhagymával.
A szeleteket kenjük be vékonyan mustárral és lefedve tegyük félre, hogy az egész egy kicsit érjen össze.
Addig pucoljuk meg a krumplit és egy tál vízben tegyük félre.
Pucoljuk meg a hagymát vágjuk fel karikára és olajon vagy zsírban pirítsuk szép halvány sárgára. Ha elkészült szedjük ki és tegyük félre.
Vegyük elő a hússzeleteket és mindkét oldalukat lisztezzük be, majd a hagymából visszamaradt zsiradékon szépen süssük ki.
Amikor elkezdjük sütni a hússzeleteket azzal egy időben odarakhatjuk a nagyobb cikkekre vágott krumplit is sülni, így az a pecsenyeszeletekkel egy időben el fog készülni. Persze közben egyikről sem feledkezzünk meg a másik kárára.
A sütés után mindent csurgassunk le alaposan, vagy konyhai papírtörlőre szedjük ki, hogy ne legyen túl zsíros az étel.
A jóasszony pecsenyéjét úgy tálaljuk, hogy egy tál aljára rakjuk a kisült krumplit a tetejére halmozzuk fel a hússzeleteket majd borítsuk be az egészet a kisült hagymakarikákkal.
1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd fűszerezzük sóval, borssal, paprikával. 2. Ezután lisztbe mártjuk mindkét oldalát. 3. Elősütjük az olajban. 4. Kivesszük egy tálba és...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítjük a pácot, összekeverjük a mustárt, az olajat, a fűszerkeveréket és a fokhagymanyomón áttört fokhagymát. A húst megsózzuk, és a páccal mindkét oldalát bekenjük -mehet a...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA vizet öntsd egy edénybe és forrósítsd fel, majd tedd bele a sót. Forrald fel és vedd le a tűzhelyről. A szalonnát vágd kisebb darabokra, hogy beleférjen a befőttesüvegbe. Tedd a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst szeletekre vágjuk, majd a nagyságától függően 2 vagy 3 helyen kis bevágást ejtünk rajta, amibe a szeletelt szalonnát beletesszük. A mustárt, pirosaranyat, stb. a fűszerekkel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű