2 szelet kacsamell filé
1 ek kakukkfűlevél
1 fej salotta hagyma
1 dl portói vagy vörösbor (lásd tippek)
1 ek balzsamecet
4 db füge
Méz (opcionális)
A kacsamell bőrén éles késel csíkokat metszünk úgy, hogy a hús ne sérüljön meg alatta. Sóval és a kakukkfű felével bedörzsöljük,majd egy forró serpenyőben, bőrrel lefelé, kb 3-4 percig zsírjára sütjük, megfordítjuk, alacsony hőfokon további 4 percig sütjük. Egy tányérra kiszedjük, pihentetjük.
Közben a hagymát felaprítjuk, a fügéket gerezdekre vágjuk.
A zsírt kiöntjük, majd a kissé zsíros serpenyőben a hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a maradék kakukkfüvet és a füge szeleteket. Kb fél percig sütjük, majd felöntjük a borral és az ecettel.
Szirupos mártássá redukáljuk, miközben megkóstoljuk. Ha nem elég édes, mézzel kiegészítjük.
A húst fél centis szeleteket vágjuk, a mártással leöntve tálalju
♥ Elkészíthető aszalt fügével is – ebben az esetben nincs szükség mézre!
♥ A portóis verzióban sincs igazán szükség mézre, mert az is meglehetősen édes.
Előveszem a kedvenc öntöttvas edénykémet, a gázon alágyújtok, majd az apróra vágott vöröshagymát sertészsíron megdinszetelem. Amint a hagyma már elérte a kívánt állagot, akkor piro...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes8. Sült zöldséges taco – sütőben sült karfiol, édesburgonya, fokhagymás, chilis joghurt, gránátalma, koriander
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst alaposan leöblítettem, megszárogattam. Besóztam, frissen őrölt borssal megszórtam, és vékonyan lisztbe forgattam. Egyrészt megvédi a húst a kiszáradástól - vagyis szaftosabb...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz abálási folyamat 90 C fok környékén legyen és maximálisan elég neki 45 perc.Ha kellemesen sós volt az alaplevünk már sózni nem kell a megabált oldalas darabokat, csak egy kevés...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes