menu

Családireceptkönyv.hu

Karamell öntet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg cukor
1-1,5 dl tejszín

Elkészítés:


A cukrot egy lábosban lassú tűzön karamellizáljuk, majd lehúzzuk a tűzről és egy kicsit hűlni hagyjuk.
Hozzáöntjük a tejszínt és folymatosan kevergetjük (visszatéve a tűzre), amíg a megfelelő sűrűségű öntetet megkapjuk.
Hűtőszekrényben üvegben sokáig eláll, használatelőtt csak fel kell melegíteni.

Karamell öntet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Bolognai szósz
Bolognai szósz

A paradicsomot ledarálom, felfőzöm. Az összes zöldséget lereszelem, étolajon megpárolom, majd leturmixolom és a paradicsomba öntöm. Fűszerezem, mindenkinek saját ízlése szeri...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gonda
Meggyszósz - sk
Meggyszósz - sk

link

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Meggyszósz
Meggyszósz

A meggyet kevés vízzel feltesszük főzni. Hozzáadjuk a cukrot, a szegfűszeget és körülbelül 15-20 perc alatt puhára főzzük. A rumpuncs pudingport elkeverjük a tejjel és hozzácsur...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Házi fokhagymakrém
Házi fokhagymakrém

Megpucoljuk a fokhagymát, robotgéppel pépesítjük, majd minden 20 dkg péphez hozzáadunk 4 dkg konyhasót és egy késhegnyi citromsavat. A citromsavnak mindössze annyi szerepe van, hog...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk