menu

Családireceptkönyv.hu

Kenyér "Római tálban" sütve


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 bögre kenyérliszt
1 bögre finom liszt
1 bögre rétesliszt
1 zacskó porélesztő
1 evőkanál cukor
2 kávéskanál só
1 evőkanál olaj
1 evőkanál margarin
1 evőkanál tejfel(opcionális)
1 bögre víz

Elkészítés:


A Római tálat beáztatom, előkészítem a sütőpapírt.
A liszteket egy nagy keverőtálba szitálom, majd hozzáadom a porélesztőt, cukrot és a sót.
Ezután a kenyérsütő gép üstjébe töltöm a bögre vizet, majd rászórom a lisztet, amiben már benne van a só, élesztő és a cukor.
Ezután a margarint olajat és tejfelt adom hozzá.
A gépet elindítom dagasztó-kelesztő programon.
Amikor a gép jelzi hogy kész, a Római tálat kiveszem a vízből, belehelyezem a sütőpapírt.
A gépből kivett tésztát lisztezett deszkára borítom.
Jól átgyúrom és megformálom a veknit.
Éles késsel 3 helyen bevágom a tetejét.
"Megmosdatom" a tésztát és a sütőpapírral bélelt Római tálba helyezem, a tálat befedem.
Hideg sütőbe teszem, amit most beállítok 50°-ra, és 20 percig kelni hagyom.
Mikor letelt a 20 perc, a hőfokot 250-re emelem.
45 perc alatt szép pirosas barnára sül a kenyér.
Ekkor kiveszem a sütőből, megspriccelem hideg vízzel és rácsra teszem hűlni.

Kenyér "Római tálban" sütve

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
49. Hagymás-sajtos lepény/ pita
49. Hagymás-sajtos lepény/ pita

Mindent összekevertem. Pihentettem 30 percet, kinyújtottam, ment rá zöld hagyma és sajt, 2 cm csíkoztam,feltekertem és a csigákat liszteztem, kinyújtottam és kis túróval, zölddel s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Lepénykenyér (Limara)
Lepénykenyér (Limara)

A hozzávalókból bedagasztom a kenyértésztát. Lehet géppel, vagy akár kézzel is. Pizzatészta keménységűnek kell lennie. Letakarom és kb. 30 percig pihenni hagyom. Ezután 6-8 darabba...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Gyöngyi
Kenyér jénaiban sütve
Kenyér jénaiban sütve

A fent hozzávalókat összegyúrjuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Gyökér kenyér
Gyökér kenyér

Az élesztőt a cukorral elkevert hidegvízben feloldjuk. A sót elkeverjük a liszttel, majd hozzáadjuk az élesztős vizet és az olajat. Fakanállal egyneművé keverjük, majd folpakkal l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk