25 dkg vaj/margarin
25 dkg cukor
50 dkg liszt
2 egész tojás
1 tk. vaníliakivonat/1 cs. vaníliás cukor
csipet só
A puha vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliával, csipet sóval, hozzáadjuk egyesével a tojásokat, végül beleverjük-belegyúrjuk a lisztet is.
Hagyjuk pár percet pihenni, a meglehetősen lágynak tűnő tészta megembereli magát, és kitűnő állaga lesz.
Osszuk annyi egyenlő részre, ahányféle ízesítést szeretnénk, és a fűszereket, egyéb anyagokat külön-külön gyúrjuk bele.
Nincs más dolgunk, mint betölteni a gépbe a tésztahurkákat, és száraz tepsibe nyomni a kekszeket (se kikenés, se sütőpapír!).
180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük: ha már picit színesedik az alja, készen is van.
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 2. A hozzávalókat csomómentesre leverjük, és már mehet is egy kisebb, sütőpapírral bélelt tepsibe, majd a sütőbe (nálam 23*28-as). 3. Ezut...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vajat a két féle cukorral krémesre kavarjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat és elkeverjük. 2. A lisztet, a kakaóval, a sóval, a szódabikarbónával és a csokidarabokkal összeke...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéza lisztet, a tejfölt és a tojást egy kicsi sóval összedolgozzuk, kinyújtjuk, a kenéshez a 12 dkg olvasztott zsírt 6 dkg liszttel elkeverjük, a nyújtott tésztár...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes