menu

Családireceptkönyv.hu

Klementin lekvár Sabine-tól


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Ebből a mennyiségből 3 db. 4,5 dl-es üveget tölthetek meg.
1 kg kis méretű klementin
1 kg cukor
1 rúd vanília

Elkészítés:


Mosd meg a klementineket.
Vágd le a kocsányát, szedd le a fehér részeket, darabold és tedd egy nagy tálba Szórd rá a cukrot tedd bele a vaníliát, keverd össze és hagyd állni egész éjjel. Másnap tedd az egészet a főzőedénybe és lassú tűzön hagyd felforrni, de éppen csak hogy gyöngyözzön.
Így főzd lassú gyöngyözéssel de időnként kavard, nehogy leégjen.
Ellenőrizd időnként a lekvár állapotát, cseppents a levéből egy hideg tányérra. Ha elkészült a lekvár, a gyümölcs átlátszó, a leve pedig megkocsonyásodik a tányérra cseppentve.
Ha kész, szedd üvegekbe, zárd le és fordítsd fejre legalább 5 percre.

 Klementin lekvár Sabine-tól

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Lekvárok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Lilahagyma lekvár
Lilahagyma lekvár

A hagymát megpucoltam és vékonyra felszeleteltem. Edénybe tettem a hagymát az ecet és bor kivételével mindent hozzátettem összekevertem és 1 órát lefedve hagytam. Ezután öntöttem h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Bertalan
Narancs jam
Narancs jam

Egy narancs héját alaposan megmossuk,zöldséghámozüval megpucoljuk,hogy fehér rész ne kerüljön bele,majd Julienne-re felvágjuk.2 dl vizben odatesszük főni a szekfűszeg és a vanilia...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
EPER 2.
EPER 2.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fűszeres narancslekvár
Fűszeres narancslekvár

Előkészítés: A narancsot meghámozzuk, a fehér héját is eltávolítjuk, a gerezdeket kivágjuk (a levet közben felfogjuk) és 850 g-ot lemérünk. A narancsokat kifacsarjuk, és 400 ml...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk