25 cl alaplé vagy leves (zöldségből vagy szárnyasból)
1 dl kökényes gin
3 ek gines kökény
1 ek kökénylekvár
1/2 kk frissen tört bors
40 g vaj
A borsot a vaj felén röviden megforgatjuk. A kökényes gint egy másik lábosban felmelegítjük, meggyújtjuk, mikor a láng elaludt, a borsra öntjük. Hozzáadjuk a gines kökényt, a kökénylekvárt, majd belekeverjük a levest is. Nagyon kis lángon körülbelül harmadára sűrítjük.
Jól illik rózsaszínre sült kacsamellhez, fácánhoz. Adhatunk bele kevés tört borókabogyót, vagy akár tárkonyt, turbolyát, mentát, de lehet bele egy kis narancshéjat is reszelni.
1, Először a citrom levét facsarjuk ki egy tálba, egy szűrőn keresztül, hogy magok ne legyenek benne 2, Adjuk hozzá a szójaszószt, almaecetet, Worcestershire szósz-t, Tabasco-t és...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűMegpucoljuk a fokhagymát, robotgéppel pépesítjük, majd minden 20 dkg péphez hozzáadunk 4 dkg konyhasót és egy késhegnyi citromsavat. A citromsavnak mindössze annyi szerepe van, hog...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA céklakrémhez a céklát héjastól egyesével alufóliába csomagoljuk. Pici olívaolajjal és sóval 180 °C-on 45 percig sütjük. Az almalét a vaníliarúddal picit visszaforraljuk, és a már...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze a hozzávalókat egy rozsdamentes edényben. Kevergetve forraljuk fel, amíg a cukor el nem olvad. Ezután csökkentsük a hőt és 2 órán keresztül főzzük, amíg jól besűrűsö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű