30 dkg lencse
1 nagyobb vöröshagyma
1 közepes zellergumó
2-3 gerezd fokhagyma
1-1,5 dl paradicsomkonzerv (darabolt változat)
2 dl vörösbor
1 babérlevél
morzsolt kakukkfű
2 evőkanál olívaolaj
60-70 dkg sütni való kolbász
só
frissen őrölt bors
1 kis csokor petrezselyemzöld
A lencsét 2-3 órára beáztatjuk, majd leszűrjük. Az olívaolajat közepes hőfokon felmelegítjük, hozzáadjuk a megtisztított, nagyobb darabokra vágott hagymát meg zellert, és 5 percig pároljuk. Megszórjuk kakukkfűvel, beletesszük a babérlevelet, a paradicsomot, a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és 5-6 percig kevergetve főzzük. Végül a lencse kerül bele, felöntjük a vörösborral, valamint annyi vízzel, amennyi ellepi. További 10 percig főzzük, majd a kolbászt a tetejére tesszük. Az ételt lefedjük, és 180 fokra melegített sütőben 35-40 percig sütjük. Apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
A burgonyát héjában megfőzzük, majd miután kihűlt felkarikázzuk. A hagymát felaprítjuk. Serpenyőben felhevítünk egy kevés olajat, majd megdinszteljük benne a hagymát. Egy kicsit...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA zsírt megolvasztjuk, mérsékelt tűzön, állandó keveréssel üvegesre pároljuk benne a finomra vágott hagymát. Beletesszük a feldarabolt csirkét, erős tűzön, gyors keveréssel áthevít...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesElkészítése: A megtisztított csirkemelleket kb. 1 cm vékony csíkokra vágjuk, lecsöpögtetjük. Meghintjük kevés sóval és gyros fűszerkeverékkel, jól összeforgatjuk, és kicsit félr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet felforralom a sóval. Amikor forr, lassan belekeverem a kukoricadarát. 3-4 percig folyamatosan kevergetve főzöm. Amikor már sűrű krémszerű, leveszem a tűzről és egy te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű