menu

Családireceptkönyv.hu

Kolbásszal sült lencseragu


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


30 dkg lencse
1 nagyobb vöröshagyma
1 közepes zellergumó
2-3 gerezd fokhagyma
1-1,5 dl paradicsomkonzerv (darabolt változat)
2 dl vörösbor
1 babérlevél
morzsolt kakukkfű
2 evőkanál olívaolaj
60-70 dkg sütni való kolbász

frissen őrölt bors
1 kis csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:


A lencsét 2-3 órára beáztatjuk, majd leszűrjük. Az olívaolajat közepes hőfokon felmelegítjük, hozzáadjuk a megtisztított, nagyobb darabokra vágott hagymát meg zellert, és 5 percig pároljuk. Megszórjuk kakukkfűvel, beletesszük a babérlevelet, a paradicsomot, a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és 5-6 percig kevergetve főzzük. Végül a lencse kerül bele, felöntjük a vörösborral, valamint annyi vízzel, amennyi ellepi. További 10 percig főzzük, majd a kolbászt a tetejére tesszük. Az ételt lefedjük, és 180 fokra melegített sütőben 35-40 percig sütjük. Apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

Kolbásszal sült lencseragu

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Rakott burgonya zöldborsós-húsos raguval
Rakott burgonya zöldborsós-húsos raguval

A burgonyát héjában megfőzzük, majd miután kihűlt felkarikázzuk. A hagymát felaprítjuk. Serpenyőben felhevítünk egy kevés olajat, majd megdinszteljük benne a hagymát. Egy kicsit...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Rizses csirke
Rizses csirke

A zsírt megolvasztjuk, mérsékelt tűzön, állandó keveréssel üvegesre pároljuk benne a finomra vágott hagymát. Beletesszük a feldarabolt csirkét, erős tűzön, gyors keveréssel áthevít...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Házi gyrostál recept
Házi gyrostál recept

Elkészítése: A megtisztított csirkemelleket kb. 1 cm vékony csíkokra vágjuk, lecsöpögtetjük. Meghintjük kevés sóval és gyros fűszerkeverékkel, jól összeforgatjuk, és kicsit félr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tamás
Puliszka / Juhtúrós
Puliszka / Juhtúrós

A vizet felforralom a sóval. Amikor forr, lassan belekeverem a kukoricadarát. 3-4 percig folyamatosan kevergetve főzöm. Amikor már sűrű krémszerű, leveszem a tűzről és egy te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk