1.5 kg csont nélküli karaj
2 evőkanál étolaj
1 szál füstölt kolbász
1dl víz
2-3 vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
só
bors
A karajt megmossuk, hosszú éles késsel felszúrjuk, éa beledugjuk a kolbászt. Alaposan besózzuk, majd egy serpenyőben a felforrósított olajon minden oldalát megkapatjuk. Áttesszük egy tepsibe. A vöröshagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, a hús mellé tesszük a megtisztított fokhagyma gerezdekkel együtt. Megszórjuk borssal. Legjobb a színes, de ha nincs, jó a fekete bors is. Öntünk alá kb. 1 dl vizet. A tepsit efedjük alufóliával, és a 180°-ra előmelegített sütőbe toljuk. Hogy megpuhuljon, legalább 1,5-2 óra sütésre van szükség.
70-80 perc uitán kiszúrjuk az alufóliát visszatesszük még 25 percre, aztán teljesen levéve az alufóliát légkeveréssel sütjük még kb. 15 percet.
Sült krumplival vagy hagymás tört krumplival és párolt vöröskáposztával szoktam tálalni, de szeretjük hozzá az almakompótot is.
A hús szeleteket,klopfolás után sózom.A reszelt sajtot a tojásba keverem.A húsokat először lisztbe, majd a sajtos tojásba forgatom végül a zsemlemorzsába és forró olajba kisütöm Bu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hússzeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk és megszórjuk borssal, majd mindkét oldalán bekenjük mustárral. 2. Hűtőbe tesszük egy órára, közben feldaraboljuk a sajtot. 3. E...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A húst kiklopfoljuk és besózzuk, margarinon mindkét oldalát kicsit elősütjük, majd egy tepsibe egymás mellé helyezzük. Ízlés szerint fűszerezzük, és nagy lyuku reszelő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vékony hússzeleteket kiklopfoljuk sózzuk, borsózzuk. A burgonyát megpucoljuk, lereszeljük a kisebbik reszelőn. Besózzuk, és hagyjuk, hogy levet eresszen. Kinyomkodjuk, borsozz...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű