♥ TÉSZTA
15 dkg búza-rétesliszt (BFF 55)
15 dkg búzaliszt (BL55)
12 dkg margarin
12 dkg porcukor
2 db tojássárgája
♥ TÖLTELÉK
2 db tojásfehérje
12 dkg kristálycukor
15 dkg dió (darált)
15 dkg sárgabarack lekvár
A tészta hozzávalóiból tésztát készítek. Hűtőben pihentetem 30 percet.
Lisztezett deszkán kinyújtom a tésztát 2-3 mm vastagra és nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatom.
A kosárkába teszem a tésztát és belenyomkodom.
Tepsibe rakom. Mindegyik kosárka aljába 1 teáskanál házi baracklekvárt teszek.
A tojásfehérjét a cukorral tejföl sűrűségűre verem,majd belekeverem a darált diót.
Habzsák vagy evőkanál segítségével 3/4 részig megtöltöm a kosárkákat a diós habbal.
180 C fokon kb. 20 percig sütöm szép világosra. Porcukorral díszítem.
A darált kekszet osszuk háromfelé egy-egy tálba. Minden tálba kimérünk 5-5-5 deka vajat, 5-5-5 deka porcukrot. A csokoládékat külön-külön felolvasztjuk és mindegyik tálba az edd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Habosra keverünk négy tojássárgát öt deka porcukorral meg öt deka puha vajjal. 2. Felengedjük három és fél deci tej-jel, végül közékeverünk nyolc deka lisztet meg a tojások...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tészta hozzávalóit összegyúrjuk,1 órát pihentetjük,kisodorjuk,korongokat szúrunk és a töltelékkel megtöltjük,kifli formára felsodorjuk. Egy nagy gáztepsit kivajazunk,a kifliket...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű180 fokon sütjük.
Elkészítési idő: 10 perc / lap Nehézség: Könnyű