Hozzávalók:
A tésztához:
15 dkg túró
3 ek. tej
1 db tojás
6 ek. étolaj
8 dkg porcukor
1 csg vaníliás cukor
30 dkg liszt
1 csg sütőpor
Töltelékhez:
darált dió (de bármivel tölthető )
cukor
tej
citromhéj reszelve
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,1 órát pihentetjük,kisodorjuk,korongokat szúrunk és a töltelékkel megtöltjük,kifli formára felsodorjuk.
Egy nagy gáztepsit kivajazunk,a kifliket rásorakoztatjuk és sütjük.
Nagyon finom omlós kifli,sokáig eláll.
A kosárka formákat olvasztott vajjal kikenjük és enyhén lisztezzük. Egy nagyobb, alacsony peremű tepsibe szépen felsorakoztatjuk őket. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tész...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA sütőt előmelegítjük 160 fokra. A tojásokat különválasztjuk. A fehérjét csipet sóval habbá verjük, amikor már majdnem kemény a hab, hozzákeverjük az édesítőszer felét és tovább...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mazsolát vízbe, rumba vagy víz és rum keverékébe áztatjuk pár órára, majd felhasználás előtt leszűrjük. Piskóták: A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojásokat szétválasz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet keverjük össze egy csipet sóval, a sütőporral, majd szitáljuk bele egy tálba. Ezután adjuk hozzá a felkockázott margarint, majd kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű