menu

Családireceptkönyv.hu

Kukoricapelyhes csirkemell sütőben sütve


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 db csirkemellfilé
2 dl tejföl
2-3 gerezd fokhagyma

1 teáskanál ételízesítő
őrölt színes bors
szerecsendió (el is hagyható)
1/2 csomag ukoricapehely
2-3 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:


A csirkemellet ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, szerecsendióval, és tegyük félre.
A tejfölt keverjük össze az összepréselt fokhagymával, majd forgassuk bele a befűszerezett csirkemellet úgy, hogy a tejföl mindenhol vastagon bevonja. Ezután fedjük le a tálat, majd tegyük be a hűtőbe pár órára (vagy egész éjszakára) hogy az ízek jól átjárják a húst.
A kukoricapelyhet öntsük egy tálcára, majd tenyérrel nyomkodjuk meg, hogy kissé összetörjön, de azért ne legyen nagyon morzsalékos.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd spricceljük meg az olívaolaj felével.
Vegyük ki a hűtőből a bepácolt csirkemellet, majd egyesével emeljük ki a tejfölből, tegyük rá a kukoricapehelyre, és alaposan szórjuk meg, hogy mindenhol befedje a tejfölt.
Ezután helyezzük a tepsire egymástól kicsit távolabb, és a maradék olívaolajjal spricceljük le, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy a kukoricapehely magába szívja az olajat, és sütés közben ne száradjon ki. (érdemes kicsit állni hagyni, mert különben sütés után túl kemény lesz a kukoricapehely)
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 30-35 perc alatt süssük készre. (én légkeverésnél 150 fokon, 30 percig sütöttem, így a hús nem száradt ki, jó szaftos maradt)
Ameddig a hús sül, készítsünk mellé ízlés szerinti köretet. Én sütőben sült fűszeres krumplit készítettem, de jól illik hozzá a hasábburgonya, a rizs, krumplipüré.....
Tálaláskor helyezzük tányérra a csirkemellet, majd ízlés szerinti körettel kínáljuk.

Kukoricapelyhes csirkemell sütőben sütve

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Medve sajtos csirkeragu
Medve sajtos csirkeragu

A kockákra vágott hagymát olajban megpároljuk. Beletesszük a csíkokra vágott húst, az áttört fokhagymát és a fűszereket. Kevés vízzel félpuhára főzzük. Hozzáadjuk a Medve sajtot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemell - Milánói rakott galuska
Csirkemell - Milánói rakott galuska

1. A lisztből, tojásból egy csipet sóval galuskatésztát készítünk. 2. Forrásban lévő vízben kifőzzük, majd langyos víz fölött leszűrjük. 3. Kevés olajon megpároljuk a finom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Jolánka
Egészben sült csirke
Egészben sült csirke

a csirkét jól megmossuk, beletesszük egy sütőzacskóba a hagymát, fokhagymát és a paprikát jó apróra vágjuk hozzátöltjük az olajat, beleszórjuk a fűszereket jól összekeverjük, rá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkés-kukoricás pite
Csirkés-kukoricás pite

A csirkemellet felkockázzuk, és kevés olajon pirítani kezdjük. Sózzuk-borsozzuk, majd amikor már szép pirosra sültek, kivesszük és félretesszük. A tojásokhoz hozzáadjuk a...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk