menu

Családireceptkönyv.hu

Linzer ♥ Kókuszos virágok


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


♥ TÉSZTA:
200 g vaj (hideg)
100 g porcukor
250 g finomliszt
150 g kókuszreszelék
1 db tojás
1 tk citromhéj
♥ ÖSSZEÁLLÍTÁS :
150 g sárgabaracklekvár
2 ek porcukor

Elkészítés:


A lisztet, vajat, kókuszt, cukrot, tojást és citromhéjat munkalapon sima tésztává gyúrjuk. Ha szükséges, adunk hozzá még kevés lisztet, majd fóliába csomagoljuk, és kb. 60 percig hidegre tesszük.
A tésztát lisztezett munkalapon kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, virágformával kiszúrjuk, a darabok felét lyukacsos formával szaggatjuk ki.
A süteményeket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 8 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk.
A lekvárt felmelegítjük, majd egy szűrön átpasszírozzuk.
A kiszúrt és a teli süteményeket a lekvárral összeragasztjuk, és porcukorral megszórjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


sütési hőfok: 170°C
sütési mód: alul-felül sütés

Linzer ♥ Kókuszos virágok

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Linzer
Linzer

A lisztet, cukrot a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, gyorsan összegyúrjuk, folpackba csomagolva hűtőbe tesszük fél órára. Kinyújtjuk, szaggatjuk, 180-200...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
 meggyes pite
meggyes pite

A tésztát összeállítás után 20 percre hűtőbe raktam. A tölteléket is megvártam, hogy kihűljön mielőtt a tésztára öntöttem. Rácsozás után ismét ment egy kicsit a hűtőbe, hogy süté...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós rózsa süti
Diós rózsa süti

A tésztához valókat összegyúrjuk,8 cipóra osztjuk. A tésztába csak három negyed margarint teszünk és a negyedével kenjük a cipókat. Ezeket kinyújtjuk külön-külön megkenjük olvas...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Szilvás - Szilvalekváros kifli
Szilvás - Szilvalekváros kifli

1. A tejet langyosítsd meg, keverd hozzá a cukrot, és morzsold bele az élesztőt. Várj 10-15 percig, amíg felfut, tehát jól megemelkedik. 2. A lisztet szitáld egy tálba, add hoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk