TÉSZTA:
1 fel kiló liszt,
1 margarin ,
3 tojás sárgája,
1 deci tej.
TÖLTELEK:
3 tojásfehérje,
20 dkg porcukor,
20dkg darált dió
A tésztához valókat összegyúrjuk,8 cipóra osztjuk.
A tésztába csak három negyed margarint teszünk és a negyedével kenjük a cipókat. Ezeket kinyújtjuk külön-külön megkenjük olvasztott margarinnal és fel csavarjuk rudakká.
A rudakat 10-12 darabokra vágjuk,és azokat is külön külön kiseritjük (nyújtjuk) a közepébe diós tölteléket teszünk,a tésztát körbe bevágjuk és tetszés szerint a töltelékre hajtjuk
A töltelékhez a tojás fehérét habbá verjük a cukorral. belekeverjük a diót.
Ezzel töltjük a tésztát.
A hideg vajat felkockázzuk. Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos tejszínbe és kicsit felfuttatjuk. A vajat, a tojások sárgáját, az élesztőt és a cukrot egy tálban robotgéppel kikev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzögelets piskótalapot sütünk. Krém: 2 egész tojás, 2 tojássárgája, 20 dkg porcukor. Ezt gőz fölött habosra keverjük (vigyázzunk, hogy ki ne cukrosodjon!) Ha kihűlt, beleteszünk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖntsük egy lábasba a gyümölcslevet és az eritritet (vagy nyírfacukrot), keverjük el benne a zselatint, és melegítsük össze. Forrnia nem szabad, mert attól tönkremehet a zselatin. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kiflit karikázzuk fel. ( én a karikákat még elfeleztem ) A tejet tegyük fel melegedni, vigyázzunk, hogy ne forrjon fel. A tejhez tegyük a reszelt citromhéjat. A mákot keverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű