menu

Családireceptkönyv.hu

Londoni szelet (Gizi receptje)


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


(20x30 cm-es tepsihez)
♥ TÉSZTA:
30 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor (púpozott)
12 dkg vaj
4 db tojássárgája (nagy)
12 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
2-3 evőkanál tejföl
csipet só
1 citrom reszelt héja
♥ DIÓS-HABOS:
6 db tojásfehérje (nagy)
15 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg darált dió
1 mokkáskanál őrölt fahéj (el is hagyható)
1 csipet só

Elkészítés:


A liszthez adjuk hozzá a sütőport és egy csipet sót, majd szitáljuk át.
Ezután adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat, és kezdjük el összemorzsolni.
Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, és a reszelt citromhéjat, majd csináljunk a közepébe egy mélyedést.
Ezután adjuk hozzá a tojássárgákat, és 2 kisebb evőkanál tejfölt, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. (egy könnyen nyújtható tésztát kell hogy kapjunk, így ha szükséges még gyúrás közben adjunk hozzá tejfölt)
Egy sütőpapírt enyhén szórjunk meg liszttel, nyújtsuk ki rajta tepsi méretűre a tésztát, majd a papírral együtt, emeljük át a tepsibe. (tenyérrel kicsit nyomkodjuk, igazítsuk bele a tésztát a tepsibe)
A tepsiben lévő tésztát ezután kenjük meg ízlés szerint pár kanál lekvárral. (én bőven megkentem sárgabarcklekvárral)
A tojásfehérjét egy csipet sóval kezdjük el habbá verni, majd amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, kanalanként adjuk hozzá a kristálycukrot, és verjük kemény habbá.
A darált diót keverjük össze a vaníliás cukorral, és az őrölt fahéjjal, majd adjuk hozzá a keményre felvert tojáshabhoz, és fakanállal óvatosan forgassuk össze.
Ezután a diós habot egyenletesen kenjük rá a lekvár tetejére.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd 160°-on 25-30 perc alatt süssük szép világos színűre. (légkeverésnél 160 fokon kb.25 perc)
A sütőből kivéve hagyjuk a tepsiben kb. 10 percig hűlni, majd a papírral együtt emeljük ki, és úgy hűtsük ki teljesen.

Természetesen kizsírozott és lisztezett tepsiben is megsüthetjük, akkor a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, majd abban szeleteljük fel.

Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a süteményt, majd úgy kínáljuk.

Londoni szelet (Gizi receptje)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Almás pite Piri Anyó módra
Almás pite Piri Anyó módra

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Meghámozzuk, majd lereszeljük az almát. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és az ízlés szerinti fahéjat. Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőp...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szilvalekváros linzer:
Szilvalekváros linzer:

A vajat morzsoljuk el a szitált liszttel, sóval, cukorral, sütőrporral, majd gyúrjuk össze a tojással. Fél óra pihentetés után tegyük a tésztát liszttel meghintett deszkára, és nyú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Puncs mignon
Puncs mignon

A 4 tojás fehérjét kemény habbá verjük, 10 deka porcukrot a habbal elkeverünk, kissé felverjük és hozzáadunk 4 tojás sárgáját. Azután összekeverjük 10 és fél deka liszttel, majd v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tejkrém szelet
Tejkrém szelet

A tojást, a kakaót, a mézet, a vajat vagy sütőmargarint és a porcukrot gőz fölött összekeverjük. Ha langyosra kihűlt, belekeverjük a liszttel elkevert szódabikarbónát. Jól összedo...

Elkészítési idő: 65 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk