menu

Családireceptkönyv.hu

Puncs mignon


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 tojás
10 deka porcukor
10 és fél deka liszt
1 és fél deci rum
1 citrom +
12 deka porcukor

Elkészítés:


A 4 tojás fehérjét kemény habbá verjük, 10 deka porcukrot a habbal elkeverünk, kissé felverjük és hozzáadunk 4 tojás sárgáját. Azután összekeverjük 10 és fél deka liszttel, majd vajazott sütőlapon, melyre vajazott papirost tettünk, ujjnyi vastagon felkenjük a tésztát.

Közepesen meleg sütőben sütjük. Ha kisült, teljesen kihűtjük. Kétharmad részét levágjuk, megkenjük ribizli-ízzel és kettévágjuk. A fennmaradó egyharmad részt apró kockákra vágjuk, rummal, citromlével meglocsoljuk és 12 deka cukor és fél deci vízből nagyon sűrű szirupba keverjük. Ezzel a töltelékkel töltjük meg a kettévágott ribizli-ízes piskótalapokat. Tetszés szerinti formákra vágjuk, vagy pogácsaszaggatóval szúrjuk ki a mignonokat. A leesett darabokat, tehát hulladékot egy kis csokoládéöntettel, rummal vagy sziruppal összekeverjük és kúpokat vagy kis golyókat formálunk belőlük, melyeknek aljára kis piskótalapokat szúrunk megfelelő pogácsaszaggatóval.

Egy kicsit állni hagyjuk, majd rózsaszínűre festett cukorfondattal bevonjuk a mignonokat.

Puncs mignon

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dobos Anna
Habcsókos karácsonyi falatkák
Habcsókos karácsonyi falatkák

A lisztet a vajjal összekavarjuk, majd a cukrot, a tojássárgáját és a narancshéjat is hozzáadjuk. A tésztát kidolgozzuk és lisztezett felületen kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval, vagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Karamellás szelet
Karamellás szelet

A sűrített tejet ha konzerv dobozos akkor dobozzal együtt annyi vízbe tesszük ami el lepi és főzzük kb 4-5 órát ,eközben a tejből sűrű karamell krém lesz! Ha tubusos akkor a tubus...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Epres semifreddo Zelleitündi módra
Epres semifreddo Zelleitündi módra

Az eper egyharmadát leturmioljuk egy kevés nyírfacukorral, a maradékot pedig négybe vágjuk. A joghurtot a maradék nyírfacukorral elkeverjük, a tejszínhabot kemény habbá verjük. A n...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Habos Tejbegríz
Habos Tejbegríz

A tejből és búzadarából híg tejbegrízt főzünk. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral. A fehérjét pedig habbá verjük. Lehúzzuk a tűzről a grízt és hozzákeverjük a tojássárgáját, maj...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk