-30 dkg eper
-4 dl joghurt
-4 dl habtejszín
-5-10 dkg nyírfacukor ízlés szerint
-pár csepp friss citromlé
Az eper egyharmadát leturmioljuk egy kevés nyírfacukorral, a maradékot pedig négybe vágjuk. A joghurtot a maradék nyírfacukorral elkeverjük, a tejszínhabot kemény habbá verjük. A négybe vágott epret a joghurthoz keverjük, végül óvatosan a habbá vert tejszínt is hozzáforgatjuk. Egy szögletes hosszúkás kenyérsütő formát folpackkal kibélelünk, úgy hogy túllogjon a forma peremén. Belekanalazzuk a krém egyharmadát, majd jöhet a turmixolt eper, ismét a krém, majd a turmixolt eper és végül a maradék krém. Ráhajtjuk a folpack kilógó részét és minimum 5 órára, de jobb ha egy egész éjszakára a mélyhűtőbe tesszük. Tálalás előtt 15 percre kivesszük a mélyhűtőből, tálcára borítjuk, leveszzük a folpackot és díszítjük eperszósszal, friss eperrel és más gyümölcsökkel.
A mazsolát forró vízben megmossuk, szárát leszedjük. A reszelt csokoládét a dióval és 1 evőkanál liszttel összekeverjük. A tojásokat a sóval és a porcukorral habosra keverjük, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kókuszreszeléket kávédarálóval zsírjára őröljük, a mákot megdaráljuk. A tojás kivételével összekeverjük a hozzávalókat. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét felverjük, majd a...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA gyümölcsöket előkészítjük és a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A száraz anyagokat egy tálban összekeverjük és a tepsit kicsit kivajazzuk. Azután csak beleszórjuk a hozzávalókat ré...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVágjuk hosszában félbe a vanília rudat és kaparjuk ki a magját. Tegyük egy közepes méretű lábosba a rudat és a magokat. Öntsük hozzá a tejet és hozzuk forrásba. Közben egy másik...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes