menu

Családireceptkönyv.hu

Macaron (csokis, erdei gyümölcsös)


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


♥ MACARON :
11 dkg mandula
20 dkg porcukor
90 g szoba-hőmérsékletű tojásfehérje
3 dkg kristálycukor
6 csepp citromlé
3 g kakaópor
♥ KRÉM :
10 dkg tejcsokoládé
1/2 dl habtejszín
5 g vaj
♥ GYÜMÖLCS ZSELÉ:
10 dkg erdei gyümölcs (fagyasztott is lehet)
3 evőkanál cukor
1,5 teáskanál zselatin

Elkészítés:


A mandulát először magában, majd a porcukorral és a kakaóval összekeverve, 4-5 kanalanként újra ledaráljuk. Átszitáljuk, és ha maradtak benne nagyobb darabok, ismét aprítjuk. A tojásfehérjét fémtálban, pár csepp citromlével elkezdjük verni, majd ha már habosodik, hozzáadjuk a kristálycukrot, és addig verjük, amíg felfelé fordítva nem csúszik ki a tálból. Ezután hozzáadjuk a mandulás keveréket, és falapát segítségével, 4-5 gyors mozdulattal összekeverjük – nem baj, ha ilyenkor még nem teljesen egynemű. Kívülről befelé haladva óvatosan összeforgatjuk, amíg a lapátról lassan, lávaszerűen nem folyik. Ezt sűrűn kell ellenőrizgetni. Ha szakaszosan folyik, akkor még kell rajta párat kavarni, de vigyázzunk, nehogy túlkavarjuk. Ha elértük a kívánt állagot, akkor hab- vagy nyomózsákba töltjük, és köröket nyomunk a szilikonos sütőpapírra. Nem kell mozgatni, csak egy helyben tartani. Ha jól dolgoztunk, akkor mire a tepsi megtelik, addigra szépen elterülnek a macaronok. A konyhában 1 órán át hagyjuk pihenni, hogy bebőrösödjenek.

Előmelegített sütőben, 140 fokon 16 percig sütjük, alsó-felső sütésmódban. A sütő aljába előzőleg egy üres tepsit helyezünk, hogy a macaron ne kapjon hirtelen nagy hőt – ezt 10 perc után kivesszük. Ha jól dolgoztunk, akkor pár perc után elkezdenek nőni a „lábai”. Amikor a macaronok teljesen kihűltek, mindet leszedjük a sütőpapírról.
A töltelékhez a csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tejszínt, a vajat, és simára keverjük. Hűtőbe tesszük 1/2 órára. Az erdei gyümölcsöt a cukorral főzni kezdjük, 10-15 perc után beletesszük a zselatint, és még 5 percig főzzük. Végül lehűtjük.
Habzsákba töltjük a csokoládékrémet, a sütemények szélét bevonjuk vele, a közepükbe gyümölcszselét kanalazunk, majd egy üres koronggal összeragasztjuk. A kész macaronokat jól zárható dobozba, majd 1 éjszakára a hűtőbe rakjuk. Másnap fogyasztás előtt 1 órán át szobahőmérsékleten hagyjuk felmelegedni.

Macaron (csokis, erdei gyümölcsös)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dini
Krémes-habos almás
Krémes-habos almás

A lisztet a vajjal és a sütőporral elmorzsoljuk, a közepébe egy mélyedést készítünk, ide tesszük a tojássárgáját, porcukrot, a tejfölt és a sót. Gyors mozdulattal össz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Rezgős túrós /öt perces túrós
Avatar Erika Kedvelnék
Rezgős túrós /öt perces túrós

1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 2. A nedves hozzávalókat csomómentesre elkeverjük (tojásfehérje nélkül), hozzáadjuk a cukorral, sütőporral összekevert lisztet, a tojásfehérjé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bejgli-Andi konyhája
Bejgli-Andi konyhája

Mák vagy dió töltelék ( 6 db bejglihez ) 85 dkg mák vagy dió, 50 dkg kristálycukor, 15 dkg zsemlemorzsa vagy kekszmorzsa mazsola, őrölt fahéj, sok reszelt citromhéj, késhe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Fülemüle fészke (Bülbül Yuvasi)
Fülemüle fészke (Bülbül Yuvasi)

Először készítsük el a szirupot: lassan melegítsük fel a vizet a cukorral elkeverve, amíg forrni nem kezd. Forráskor csavarjuk bele a citrom levét és forraljuk még 10 percig, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk