menu

Családireceptkönyv.hu

Madártej torta


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


♥ TÉSZTA:
7 db tojás sárgája,
1 bögre liszt,
100 g vaj,
1/2 bögre cukor,
1 csipetnyi vanília,
1 kiskanál szódabikarbóna (vagy sütőpor).
♥ KRÉM:
20 g zselatin,
7 tojás fehérje,
1 bögre cukor,
170 g vaj,
250 g sűrített tej,
egy csipetnyi citrom só,
vanília.
♥ MÁZ:
150 g étcsokoládé,
180 g habtejszín,
30 g cukor,
30 g vaj.

Elkészítés:


Válasszuk külön a tojásfehérjét, a sárgájától. A tojásfehérjét a krémhez fogjuk felhasználni, a sárgáját pedig a tortalaphoz. A tojásfehérjét tegyük hűtőbe, hogy hideg maradjon.
♥ Tortalap: a tojássárgájához adjuk hozzá a cukrot és a vaníliát, majd kavarjuk habosra, közben tegyük bele a szoba hőmérsékletű vajat is. A lisztet keverjük össze a sütőporral, ha szódabikarbónát használunk akkor a torta tésztájába tegyük. Adjuk hozzá a lisztet a tojássárgájás keverékhez és kavarjuk össze. Egy lekapcsolható oldalú kerek sütőformát béleljünk ki sütőpapírral, majd tegyük bele a tésztát. Előmelegített sütőben, 200 fokon süssük 17 – 20 percig.

♥ Krém: Áztassuk be a zselatint 1/2 bögre vízbe (szoba hőmérsékletű legyen a víz) és hagyjuk állni. A vajat robotgéppel keverjük habosra, majd adjuk hozzá a sűrített tejet. Ízlés szerint tehetünk félre néhány kanál krémet a díszítéshez, hagyjuk a krémet állni, hogy szoba hőmérsékletű legyen. A zselatint tegyük egy lábasba és adjuk hozzá a cukor felét, keverjük össze majd melegítsük fel 60 fokosra (ne főzzük fel). Hagyjuk kihűlni. Verjük fel mixerrel a hideg tojásfehérjét, amíg kemény hab lesz, majd adjuk hozzá a megmaradt cukrot, a citromsót és a vaníliát. Öntsünk hozzá lassan a zselatint és robotgéppel kavarjuk folyamatosan. Lassan adjuk hozzá a vajkrémet.

A tortalapot vágjuk kettőbe egy éles késsel, majd az egyik lapot tegyük egy kapcsos tortaformába kenjük rá a krém felét, helyezzük rá a második tortalapot és kenjük rá a megmaradt krémet.

♥ Készítsük el a bevonatot: a csokit törjük apró darabokra, tegyük egy tálba. A tejszínt melegítsük fel a cukorral, majd öntsük a csokoládéra. Addig kavarjuk, ameddig a csoki elolvad, majd adjuk hozzá a vajat és kavarjuk még 4 – 5 percig. A sütőforma oldalait kapcsoljuk le és öntsük rá a kihűlt hűlt mázat a tortára, kenjük el egyenletesen a tortán. Ha tettünk félre a krémből a díszítéshez, akkor dekoráljuk vele a süteményt. Tegyük a tortát hűtőbe 1 órára. Jó étvágyat!

Madártej torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Charlote túrós torta
Charlote túrós torta

Elkészítem a piskótát sütőpapírral bélelt tepsiben, megsütöm kiborítom és forrón nedves konyharuhában feltekerem hagyom hogy kihűljön Mikor kihűlt kitekerem megkenem lekvárral és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Tejszínes epres torta egyszerüen  Copy and WIN : htt
Tejszínes epres torta egyszerüen Copy and WIN : htt

1. A Piskótához a tojásokat szétválasztom, elöször gyorsan felverem a fehérjét a csipet sóval, majd a sárgáját a cukorral, addig hogy habos legyen és szépen kivilágosodjon, hozzáön...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kitti
Joghurttorta gyűrűformában
Joghurttorta gyűrűformában

◾️A joghurtot a cukorral és a zselatinnal felmelegítjük (nem szabad forralni, csak melegíteni). ◾️Ezután hagyjuk picit hűlni. ◾️Addig a gyümölcsöket apróra vágjuk. ◾️A tejszín...

Elkészítési idő: 30 perc+pihenő
Nehézség: Könnyű
share
Avatar gyümölcstorta
gyümölcstorta

A tortaformát kikenjük vajjal és liszttel megszórjuk. A sütőt előmelegítjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral. A tojásokat /nem szétválasztva/ a cukorral habosra verjük kézi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk