menu

Családireceptkönyv.hu

Magyaros káposztatál


Írta:

Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 fej vöröshagyma,
60 dkg szálas savanyú káposzta,
15 dkg húsos szalonna,
2 babérlevél,
10 dkg gersli,
50 dkg darált hús,
3 ek olaj,
20 dkg debreceni,
5 dl tejföl,
2 dl bor,
őrölt bors, só

Elkészítés:


1. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk.
2. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, zsírjára pirítjuk, megfuttatjuk rajta a hagymát, hozzáadjuk a káposztát, ha kell sózzuk, beletesszük a babérlevelet, és 2 dl bort öntünk alá.
3. Lefedve 30 percig pároljuk, ha kell, pótoljuk a folyadékot vízzel.
4. Ezután beleszórjuk a gerslit, hozzáadunk még 2-3 dl vizet, és gyakori kevergetés mellett még 15-20 percen át pároljuk.
5. Felforrósítjuk az olajat, és a húst megpirítjuk rajta., sóval, őrölt borssal ízesítjük.
6. A debrecenit karikákra vágjuk.
7. A sütőt 160 fokra előmelegítjük.
8. Hőálló tálba tesszük a gerslis káposzta felét, rátesszük a húst és a kolbászt.
9. Betakarjuk a maradék káposztával.
10. Betesszük a sütőbe, és letakarva 1 órán át sütjük.
11. Ezután a káposztára rákenjük a tejfölt, a sütőt 200 fokra kapcsoljuk, és az ételt 10-15 perc alatt készre sütjük.

Magyaros káposztatál

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejben sült császárhús
Tejben sült császárhús

A császárhús bőrét beirdaljuk, minden oldalát sózzuk, borsozzuk, a fokhagyma gerezdeket a húson vágott nyílásokba dugdossuk. Bőrrel lefelé fordítva, 220 fokosra előmelegített sütő...

Elkészítési idő: 110 min
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kata
A TÖKÉLETES RÁNTOTT HÚS
A TÖKÉLETES RÁNTOTT HÚS

AZ ELŐKÉSZÜLETEK A hús előkészítésénél a vastagabb szeleteket érdemes kicsit kiklopfolni, hogy a rostok felpuhuljanak. Nem szükséges ehhez húsklopfolót használni, elég lehet, ha e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Bürke pörkölt kerékrépa salátával(Szepetnek)
Bürke pörkölt kerékrépa salátával(Szepetnek)

A bőrkét megtisztítjuk, átmossuk, és fűszeres vízben előfőzzük. Teszünk bele 1 csípős paprikát, 1 babérlevelet, 1 gerezd fokhagymát, 1 közepes nagyságú vöröshagymát, és csipetnyi s...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bécsi szelet citromos pácban
Bécsi szelet citromos pácban

1. A húst szeletekre vágjuk, majd kiklopfoljuk. 2. A citrom levében 30 percet pácoljuk, majd kivesszük a pácból, sózzuk, 10 percet állni hagyjuk. 3. Panírozásnál a felvert tojás...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk