menu

Családireceptkönyv.hu

Mascarpone házilag


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 ml habtejszín (cukormentes)
1 evőkanál frissen facsart citromlé

Elkészítés:


A tejszínt gyöngyözésig, azaz kb. 82-83ºC-ig melegítjük. Ha nincs hőmérőnk, ránézésre is megállapítható a gyöngyözés. Ekkor hozzáadjuk a frissen facsart citromlevet, majd 5 percet főzzük ugyanezen hőfokon. Ha kihűlt, textillel kibélelt szűrőbe tegyük, hogy a savó kicsepegjen belőle. Tegyük minimum 8 órára a hűtőbe és legalább egyszer keverjük meg. Az elkészült mascarpone 2 hétig is eláll jól zárt üvegben.


Mascarpone házilag

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Szalonnába gyöngyölt réteges darált hús
Szalonnába gyöngyölt réteges darált hús

A hagymát és gombát felszeleteljük, majd egy kevés olajon megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk és kihűtjük. A mozzarella sajtot és a szárított paradicsomot felkockázzuk és összekeverjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Malactartó
Malactartó

Ezt a malactartót nagyon sokan nem ismerik, pedig ez is egy belsőség része a disznónak, ugyan úgy, mint pl-a pacal a marhának ill a Tehénnek! Igaz sok tenni való van vele, de an...

Elkészítési idő: 30-perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Trükkök, tippek
Trükkök, tippek

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Rizsfőzés lépésről lépésre
Rizsfőzés lépésről lépésre

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk