menu

Családireceptkönyv.hu

Mázas csirkecombok pirított burgonyával


Írta:

Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


12 db csirke alsócomb (kb. 1,1 kg)
10 dkg ketchup
4 dkg méz
4 dkg mustár
2 evőkanál sötét szójaszósz
1 teáskanál gyros fűszerkeverék
só, őrölt fekete bors
A körethez:
80 dkg burgonya
1 fej vöröshagyma
1 kisebb fej lila hagyma
2 gerezd fokhagyma
só, őrölt fekete bors

Elkészítés:


A csirkecombokat megtisztítjuk. Egy nagyobb tálban összekeverjük a ketchupöt a folyékony mézzel, a mustárral, a szójaszósszal és a gyros fűszerkeverékkel. Megkóstoljuk, ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk. Alaposan megforgatjuk a mázban a combokat, majd letakarva hűtőszekrénybe tesszük minimum 3 órára (vagy akár egy teljes éjszakára).
A combokat 180 fokra előmelegített sütőben, alufólia alatt készre sütjük kb. 40 perc alatt. A sütési idő alatt a kisülő szafttal többször átkenegetjük. Mikor már teljesen puhák, levesszük a fóliát, és ízlés szerint megpirítjuk a húsokat.
Közben elkészítjük a köretet. A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk. Mikor langyosra hűlt, feldaraboljuk, majd a hagymákat is megtisztítjuk és felaprítjuk.
Egy nagy serpenyőben vagy wokban felhevítjük a zsírt, és a krumplit a hagymákkal átpirítjuk rajta. Sózzuk, borsozzuk, alaposan összeforgatjuk sütés közben.
A kész csirkecombokat a hagymás burgonyakörettel tálaljuk.

Mázas csirkecombok pirított burgonyával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Ildikó
CSIRKEMÁJ PÖRKÖLT PÁROLT RIZZSEL
CSIRKEMÁJ PÖRKÖLT PÁROLT RIZZSEL

a megpuvolt apróra szelt hagymát az olajon megpároljuk majd hozzá adjuk a májat fűszerezzük..felöntjük kevés vízzel puhára főzzük a riszt is megfőzzük

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Csirkefasírt
Csirkefasírt

A darált húshoz hozzáadom a tojást, az áztatott, kicsavart zsömlét, a zsírt vagy olajat, az ételízesítőt, a sót, a borsot, a zúzott fokhagymát, a petrezselymet és kakukkfüvet, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejszínes gombás csirkemell
Tejszínes gombás csirkemell

A hagymát felvagdossuk, és kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a felszeletelt húst is és fűszerezzük. Közben a gombát is megtisztítjuk és felszeleteljük, hozzáöntjük. A tejszín...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Illatos omlós csirkemell
Illatos omlós csirkemell

A csirkemellhez A tojásfehérjéket villával elkeverjük. Beleszórjuk a keményítőt és kézi habverővel jól eldolgozzuk. Sóval, őröltborssal ízesítjük. A csirkemellet vékony darabokra...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk