A csirkemellhez
750 g csirkemell (egész, filé)
A szószhoz
100 ml étolaj
100 ml akácméz
1 csipet só
2 evőkanál balzsamecet
1 evőkanál sötét szójaszósz
4 teáskanál darált paprika (Erős Pista)
A csirkemellet megmossuk, felszeleteljük.
Elkészítjük a szószt: Az olajat a mézzel, sóval, erős pistával, szójaszósszal, balzsamecetet összekeverjük. Majd a csirkemelleket belerakjuk és állni hagyjuk kb. 20-25 percet.
Egy serpenyőbe téve felrakjuk, ha elfogy alóla a lé, és besűrűsödött akkor kész.
Rizzsel tálaljuk az elkészült fogást!
A húst bepácoljuk,forró serpenyőben kisütjük. Kevert yalátával tálaljuk,balzsamecettel locsjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket felszeleteljük, kiklopfoljuk. Megszórjuk a görög fűszerkeverékkel, meglocsoljuk 2 evőkanál olajjal és legalább 2 órát pihentetjük. A krumplit héjában megfőzzük, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPörköltet készítünk: A megmosott húst csíkokra, esetleg kockára vágjuk. Az apróra vágott hagymát, zöldpaprikát és a gomba felaprított tönkjeit kevés olajon megpároljuk és lepirítju...
Elkészítési idő: kb. 1 óra Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az őzgerincformát kibéleljük a baconnal, a szeleteknél legyen fél centi átfedés és a széleket felváltva lógassuk ki jobb és bal oldalon. A cs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű