menu

Családireceptkönyv.hu

Mézes muffin sült almával


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


♥ TÉSZTA:
16 dkg liszt
1 tk szódabikarbóna
2 tk őrölt gyömbér
2 tk őrölt fahéj
fél tk szegfűszeg
6 dkg cukor
1 tojás
7,5 dkg méz
1 dl olaj
1 dl forró víz
1 tk holland kakaó (elhagyható)
♥ SÜLT ALMA:
30 dkg alma
1-2 ek. méz ízlés szerint
őrölt fahéj
Porcukor a szóráshoz

Elkészítés:


Az almákat meghámozzuk és apró kockákra vágjuk.
Teflon serpenyőbe tesszük az almákat, megszórjuk ízlés szerint mennyiségű fahéjjal, hozzáadjuk a mézet és addig sütjük így,
amíg teljesen meg nem puhulnak és szép karamelles színt kapnak.
A muffinhoz a tojást a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a mézet és az olajat.
A száraz összetevőket ( liszt, fűszerek, kakaó, szódabikarbóna, só)
több részletben a tojásos keverékhez adjuk. Amikor már nagyon sűrű, hozzáadjuk a forró vizet is, ami kicsit fellazítja a tésztát.
A muffintepsi mélyedéseit kibéleljük papírral, majd egy-egy evőkanálnyi tésztát kanalazunk az aljára. Erre halmozzuk a sült almát. A maradék tésztát egyenlően elosztjuk a muffinokon (ne legyen tele a forma, mert sütés közben nőni fognak, és így marad szép formájuk) 175°-ra előmelegített sütőbe toljuk, ahol kb. 20 perc alatt megsülnek.
Miután kihűltek, megszórjuk porcukorral.

Trükkök, tippek, praktikák:



Mézes muffin sült almával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar  Krumplipüré tepsibe sütve 2.
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Krumplipüré tepsibe sütve 2.

A burgonyát megtisztítjuk, majd kockára vágva, bő vízben puhára főzzük. Vajjal, sajtkrémmel tejföllel, sóval és borssal krémes állagú pürévé törjük. Főzzük a burgonyát nagyon puhá...

Elkészítési idő: 55 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Grillezett libamáj birsalmakompóttal
Grillezett libamáj birsalmakompóttal

Olívaolaj és vaj keverékén megsütjük a kalácsot. A serpenyőt felhevítjük. A libamájat 3 cm-es darabokra szeleteljük és behűtjük (20 perc a mélyhűtőben). Zsiradék nélküli serpenyőbe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bárchesz, az ünnepi kalács.
Bárchesz, az ünnepi kalács.

Amíg az élesztő a langyos cukros vízben felfut, keverd össze a lisztet a tojással, a cukorral, a sóval és az olajjal. Utána keverd bele a felfutott élesztőt és még annyi vizet, ame...

Elkészítési idő: kb 1 ó.
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Borscs - az orosz céklaleves
Borscs - az orosz céklaleves

A húst kisebb kockákra vágjuk, feltesszük főni egy nagyobb lábasban a babérlevéllel, hagymával, fokhagymával, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk, hogy megfőjön, forrástól számított kb. 2...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk