Hozzávalók 150-180 db-hoz:
♥ TÉSZTA
1 kg liszt
3 kiskanál szódabikarbóna
1 evőkanál mézessütemény fűszerkeverék
30 dkg porcukor
30 dkg sütőmargarin vagy vaj
2,5 dl méz
3 tojás
+ a nyújtáshoz finomliszt
♥ ÍRÓKA:
1 tojásfehérje
20 dkg kristálycukor
2 csapott evőkanál étkezési keményítő
1 teáskanál citromlé / ecet
♥ A tészta készítése:
A lisztet, a szódabikarbónát, a mézes fűszert, porcukrot összekeverjük, majd a margarinnal elmorzsoljuk, és végül a mézzel és tojással összegyúrjuk. Könnyen formázható puha tésztát kapunk. 3 cipóra osztjuk. Jól meglisztezett felületen az egyik cipót 3 mm vastagságúra nyújtjuk és tetszés szerinti mintával szaggatjuk. Sütőpapiros lemezre sorakoztatjuk és előmelegített sütőben 180 fokon 10! perc alatt megsütjük őket szép sorban.
♥Az íróka készítése:
Az írókához kávédarálóval porrá őröljük a kristálycukrot, majd átszitáljuk, így biztosan nem marad benne nagyobb szemcse. Hozzávegyítjük az étkezési keményítőt. A tojásfehérjét a robotgép habverőjével kezdjük keverni, fokozatosan adagolva hozzá a porcukrot, majd a citromlét is. Nem lesz szükség az egész cukormennyiségre, csak annyit teszünk bele, hogy sűrűn folyós állagú legyen.
Nejlon zacskóba töltjük és pici lyukat vágunk a sarkára. Nagyon el kell találni a sűrűséget, hogy a vékony rajzolatú mintákhoz a nagyon pici lyukon még könnyen kijöjjön a krém.
A tortabevonót a tasakon leírt elkészítési útmutató szerint megolvasztjuk. A müzlit, a rumaromát, a porcukrot és a margarint egy keverőedényben összekeverjük. Majd kb. 50 g (egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kacsa combokhoz a húsok mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, majd egy sütőtálba rakjuk őket. A fokhagymákat megroppantjuk, a vöröshagymát cikkekre vágjuk, és pár szem kimagozott...
Elkészítési idő: 180 perc Nehézség: KözepesA mandulát 5 dkg cukorral aprítógépben ledarálom, a gép méretétől függően 1-2 részletben. A darálékhoz hozzáadom a csokoládét és ismét apróra darálom, hogy a csokoládé is morzsákra...
Elkészítési idő: 30-60 perc Nehézség: KönnyűA húst vékonyabb szeletekre vágom, kés hátával finoman kiklopfolom, majd sózom. A húsokat ezután lisztbe forgatom, majd tejföllel megkenem, és utána a kukoricapehelybe is belehempe...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű