3/4 kg paradicsom
1 fej vöröshagyma
1/2 fej fokhagyma
1 szár zeller
1/2 dl olívaolaj
5 dkg vaj
2 ek. cukor
1 nagy csokor bazsalikom
kakukkfű
oregano
bors
só
Vajon és olajon cukrot barnítok és aprított hagymát, majd fokhagymát dinsztelek vele.
A kockázott paradicsom hámonegyedét teszem bele és az aprított bazsalikomot, kakaukkfüvet, oregánót, sót, borsot adom hozzá.
Mártás sűrűségűre főzzöm (kb. 1/2-3/4 óra), végül borecettel csepegtetem.
Az utolsó 5 percben mehet bele a maradék paradicsom, aprított zeller.
Egy tapadásmentes serpenyőben a fokhagymát 1 evőkanál olívaolajon megfonnyasztjuk. Hozzáöntjük a paradicsomot, elkeverjük benne a fűszernövényeket és a nyírfacukrot. Sűrű keverget...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomokat bevágjuk, majd forró vízben fél percig állni hagyjuk. A héját leszedjük, cikkekre vágjuk, majd a vizes belsejét is eltávolítjuk, és a fennmaradó húsos részt felkoc...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűÖsszedolgozzuk a hozzávalókat.
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesElkészítés: Először megpirítjuk a szalonát, /el is hagyható, de jó ízt ad neki/ A gombából pörköltet készítünk, majd késes robottal összeaprítjuk. 10 dkg vajon megmelegítünk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű