menu

Családireceptkönyv.hu

Paradicsomos húsgombóc


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 l paradicsomlé
50 dkg darált hús
10 dkg rizs
5 dkg liszt
1 kis vöröshagyma
1 tojás
1 evőkanál pirospaprika
cukor só bors

Elkészítés:


Egy közepes nagyságú tálban keverd össze a darált húst, a nagyon apróra vágott hagymát, a nyers rizst, a tojást, a sót, a borsot és a pirospaprikát. Dolgozd össze jó alaposan, és a masszából vizes kézzel formázz kisebb gombócokat. Egy kicsit tedd félre őket.
Végy ki 1 deciliter paradicsomlét, a többit rakd fel egy lábasba forrni. Ha már lobog, óvatosan pakold bele a gombócokat, majd fedd le. Arra vigyázz, hogy ne forrjon túlságosan, mert akkor széteshetnek a gombócok. Közben cukrozd meg ízlés szerint a levet - 2 evőkanál cukrot nyugodtan rakj bele -, majd 30 perc múlva ellenőrizd, hogy elkészültek-e a gombócok. Végy ki egyet, és vágd ketté. Ha a középen is puha a rizs, akkor a kihagyott levet és a lisztet keverd össze, és sűrítsd be vele a paradicsomos szószt. Főtt krumplival kínáld.

Paradicsomos húsgombóc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sztrapacska
Sztrapacska

Nyers krumpli lereszel, leve kinyom (nem túlzottan) megsóz, annyi liszttel elkever, hogy nem túl lágy nokedli tésztát kapjunk. Kézzel deszkáról szoktam kiszaggatni (de nagy lyukú n...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fészek reggeli
Fészek reggeli

Kezdjük a szalonnával. Egy sütőpapírral fedett tepsire fektetjük őket és 200 fokon megpirítjuk őket pár perc alatt. Ne legyenek teljesen ropogósak, olyan félig sültnek kellene le...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar  Sajtos tészta
Sajtos tészta

Főzzük a tésztát al dente. (Fontos, hogy ne főzzük túl, hiszen a sütőben még a sajtmártást is magába fogja szívni.) Közben egy lábosba tegyük fel a vajat. Ha megolvadt, adjuk hozz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anett
Sztrapacska
Sztrapacska

1. A burgonyát a legkisebb lyukú reszelenő lereszeljük. Hozzáadjuk a sót, állni hagyjuk szűrőben, hogy a leve kifollyon. 2. A kinyomkodott burgonyát összekeverjük a tojással, lisz...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk