4 kg friss paradicsom,
2 közepes fej vöröshagyma,
1 evőkanálnyi szárított oregánó,
1 kis csokor friss bazsalikom,
1 egész fej fokhagyma,
1 kis fej zeller,
olívaolaj,
só, frissen őrölt bors,
cukor
A paradicsomokat egy percre tegyük forró vízbe, majd távolítsuk el a héjukat. Ezután daraboljuk fel őket kisebb hasábokra, majd tegyük az egészet turmixgépbe. Egy kicsit turmixoljuk át őket, de nem kell teljesen sima szósszá pépesíteni. Egy lábasban hevítsünk annyi olívaolajat, hogy a fokhagymát meg tudjuk benne kissé pirítani. A fokhagymát reszeljük bele, és óvatosan pirítsuk meg. Adjuk hozzá a pépesített paradicsomot, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az oregánót és félbevágva a megpucolt hagymákat, valamint a fás részeitől megszabadított zellert. Közepes lángon várjuk meg, míg rottyan egyet, majd kis lángon főzzük addig, amíg a kívánt mértékben be nem sűrűsödik, ez körübelül kettő, kettő és fél óra alatt fog megtörténni. Ha már elérte a megfelelő állagot, vegyük ki a hagymákat és a zellert, utólag még fűszerezzük ízlés szerint, valamint tépkedjük bele a bazsalikomot. Befőttes üvegekbe adagoljuk ki, mindegyik adag tetejére tegyünk egy vékony olajréteget, majd zárjuk le jó alaposan.
A sertéstarját natúran(só, bors) serpenyőben kisütjük saját levében kis vízzel felöntve vagy tepsiben a sütőben. (45 perc) Közben megfőzzük a rizst és elkészítjük a fokhagymás már...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA tojás sárgáját a háromféle mustárral, az olaj fokozatos hozzáadásával felverem, majd hozzá adom, bele keverem a többi alkotó elemet.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA gombát tisztítsuk meg, vágjuk szeletekre. A baconszeleteket vágjuk hosszában félbe, majd kis darabokra. A bacont dobjuk egy serpenyőbe, majd addig pirítsuk, míg kisül a zsírja –...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű